Lapse surma põhjustanud ämmaemand sai tingimisi karistuse

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Harju maakohus karistas esmaspäeval tingimisi vangistusega tegevusloata ämmaemandana tegutsenud naist, kelle tegevus viis sünnitusel lapse surmani ja tõi sünnitajale kaasa raskeid vigastusi, vahendas uudisteagentuur BNS.

Eelmise aasta augustis kutsus pere ämmaemand Moonika Tammeli enda koju. Pere sooviks ei olnud kodusünnitus, vaid nad soovisid kodus olla niikaua kui võimalik ja tahtsid, et ämmaemand aitaks neil hinnata, millal on õige aeg minna sünnitusmajja.

Moonika Tammel viivitas haiglasse minekuga ning selle vtagajärjel ei õnnestunud arstidel päästa lapse elu. Ühtlasi sai ka ema raskeid tervisekahjustusi, tuvastas uurimine.

Lisaks selgus uurimisel, et Tammel osutas 2014. aasta suvel ja sügisel kokku viiel korral iseseisvalt ämmaemandusabi ehk võttis vastu kodusünnitused, omamata sellekohast tegevusluba. Kodusünnitusi vastu võttes teenis Tammel kokku 1250 eurot.

Põhja ringkonnaprokuratuur süüdistas Moonika Tammelit selles, et oma tegevusega ämmaemandana põhjustas ta vastsündinu surma ning emale rasked tervisekahjustused, samuti selles, et Tammel osutas iseseisvalt ämmaemandusabi omamata sellekohast tegevusluba.

Harju maakohus mõistis esmaspäeval Tammeli lühimenetluses süüdi ning määras talle lõplikuks karistuseks neli aastat vangistust tingimisi viieaastase katseajaga. Ühtlasi määras kohus naisele kolme aasta pikkuse keelu töötada ämmaemandaja, samuti mõistis kohus Tammelilit välja kriminaaltulu 1250 eurot.

Kohtuotsust on võimalik edasi kaevata 15 päeva jooksul.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments