Läänemaa kergejõustikuklubi tõmbas hooajale joone alla

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

DSC_0316Eneken Vendla (vasakult), Anneli Aru, Regina Kändla, Kristiina Köster, Liisa Truu, Ainar Sten Junker ja Martin Teppan. Foto: Erakogu

Äsjalõppenud võistlushooaeg oli Läänemaa kergejõustikuklubi noortele viimase kümnendi edukaim.

Kui 90ndail saadi medaleid kamaluga, siis viimastel aastatel paar-kolm. Seekordseilt suvistelt Eesti noorte meistrivõistlustelt tuli viis medalit.

Balti matšil oli Eesti noortekoondises kolm Läänemaa noort: kiirkäimises Kristiina Köster ja Regina Kändla ning 800 m jooksus MartinTeppan.

Teppan saavutas Balti matšil B-klassis II koha ajaga 2.04,77. Varem on klubi noortest tõusnud mõned ka Balti matši võitjaiks. Teivashüppe on võitnud nii Priit Koort kui ka Oksana Jeltšinova, odaviske Toomas Jõevee, kuulitõuke Raigo Toompuu (pääsenud hiljem ka olümpiamängudele). Medalivõitjaid on olnud teisigi.

Võistlustesse suhtus enamik noori vastutustundlikult, mis aitas neil saavutada häid tulemusi peale medalite võitmise. Nii saavutas Kristiina Köster kolmel jooksualal kohad esimese kuue hulgas. Marten Jõevee jõudis kaks korda esikümnesse keskmaajooksudes. Karl Mäger püstitas kõigil kolmel sprindidistantsil isiklikud rekordid ja jäi teise kümnesse, mis on meie olematuid talviseid treeningutingimusi arvestades korralik saavutus.

Klubi korraldas sel hooajal kolm võistlust. Tähtsam oli kiirkäimisvõistlus Paralepas, kus oli osalejaid kolmest välisriigist (Läti, Leedu ja Poola). Tuleval aastal on kavas samuti kolm võistlust. Esimene üritus on 10 km maanteejooks aprillis. Plaan on jõuda 200 osalejani, et võiksime kasutada automaatset ajavõttu.

Selle aasta Eesti edetabelites on arvukalt klubi sportlasi. Täiskasvanuist on kõrgeimal, 5. kohal Anneli Aru 10 000 m kiirkäimises. Kolmel alal on edetabelis Lauri Luik (5000 m, 10 km ja poolmaraton). Noortest juhib Martin Teppan B-klassi edetabeleid 800 ja 1500 m takistusjooksus. Kristiina Köster on A-klassi 5000 m kiirkäimises teisel kohal. Ta on edetabeli esikümnes veel kolmel jooksualal. Odaviskes on edetabeli esikümnes kolm juunioride klassi noort (Regina Kändla, Lauri Loorits ja Kristopher Aljaste). Ainar Sten Junker on edetabelis nii kõrgushüppes kui ka kettaheites.

Rahalises mõttes jäi klubi aasta kokkuvõttes kasumisse, mis võimaldab tasuda järgmise aasta klubi maksu kergejõustikuliidule.

Klubi juhatus tunnistas 2015. a parimaiks sportlasteks täiskasvanuist Anneli Aru, noorsooklassis Raiko Söötmaa, juunioridest Regina Kändla, A-klassi noortest Kristiina Kösteri ja Ainar Sten Junkeri, B-klassi noortest Eneken Vendla ja Martin Teppani, noorkohtunikest Liisa Truu. Neid kõiki autasustas klubi treener oma raamatuga „100 säravat tähte”, mis räägib Otepää keskkooli lõpetanud noorest, kes on hilisemas elus mõjutanud Eesti elu omal moel. 

 

Endel Susi

Läänemaa KJK juht ja treener

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments