Schönbergi Vikan liigutas töötute koolitusraha IRLi poliitpere firmasse

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Schönberg

 

Eesti Ekspress kirjutab, et IRLi liikme Alar Schönbergi (fotol) ja Tiit Riisalo juhitud puulaevaselts Vikan sai aastail 2010-2013 üle poole miljoni euro eurotoetust töötute koolitamiseks.

Raha liikus edasi IRLi liikmetega seotud osaühingutesse, sealhulgas hiljuti narkoennetuse rahade väljapetmise eest süüdi mõistetud Kristina Tautsi firmasse Comenius. Ekspress märgib, et Comenius kulutas töötutele 3500 eurot, kuid Vikanilt saadi vähemalt 108 000 eurot.

Ajaleht kirjutab, et Comenius palkas Tallinna ülikooli tudengid, kes sõitsid Haapsallu ja vestlesid töötutega, samuti palgati psühholoog, kes sai grupitöö tegemise eest 50 eurot. Enamaks polnud Comeniuse juhtide kinnitusel neil raha. Comenius ei pakkunud töötuile õppematerjale, tehnilist tuge ega juhendamist.

Vikan sai toetused Innovest, kus raha jagamise eest vastutas IRLi liige Katri Targama.

Lääne Elu helistas täna hommikul kommentaari saamiseks Alar Schönbergile, kuid Schönbergi telefon oli välja lülitatud.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
MTÜ+Pabulased
8 aastat tagasi

riik on ammu rahast paljaks varastatud…

nõutu
8 aastat tagasi

jube,iga päev mingid pettused.Kas me oleme tõesti mingi petiste ja varaste riik.Noored kõike seda näevad ja kuulevad,mida nad arvavad ? Seda,et Eestis saabki ainult pettustega elada ? Edukas Põhjamaa…ainut kust otsast ja kellele ? Väga kurb !

Valge Daam
8 aastat tagasi

Kodutute varjupaiga MTÜ “Tööotsijad” on sama skeemi järgijad?

huvitav huvitav
8 aastat tagasi

Sukles lubab neile paatidele ju sadama ehitada, tema siis ka sahkerdajatega puntis?

PS
8 aastat tagasi

Tuli välja tänu Tervise Arengu Instituudile,kel oli söakust lärmi tõsta,et perekond Tauts ei teostanud narkoennetust,mille jaoks raha said. See oli põhjus miks nende firma pangatehinguid uurima hakati. Pall alles hakkas veerema…

Ahto
8 aastat tagasi

Eeh ,mis norite siin! Petmine on igati aus ,soliidne ja rahvuslik tegevus 😀

kaknebut
8 aastat tagasi

merle, tule üle

?
8 aastat tagasi

vabandust, aga kui tookord see uudist raha eraldamisest tuli tekkisid paljudel inimestel küsimused, et selline suur raha-vanas rahas kümme miljonit saadi läänemaal töötute koolitamiseks JA AINULT PUULAEVA EHITUSEKS??? kuhu pagan kõik need sajad puulaevade ehitajad oleks tööle saanud? Kogu asi oli ju algusest peale absurdne. Seda et EAS ja muud rahasid jagavad organisatsiooni on olnud paras segadik ja küsitavate otsuste tegija on varemgi suures meedias jutuks olnud. Need, kes rahasid on toetlenud on ilmselt kursis kõik. See kuhu tegelikult ja asja pärast raha vaja oleks, seda raha mis justnimelt asjalikeks asjadeks mõeldud peab olema, jagatakse otsustajatega seotud osaühingutele ja firmadele.… Loe rohkem »

hm
8 aastat tagasi

Et kontrolli ei teostatu nagu ette nähtud, siis peaks ka kontrolliatel nööbist kinni võtma ja pilgu tasku põhjagi kiikama.

kunn
8 aastat tagasi

irl on mitmeid kordi tõestanud, et on pättide erakond.
Ja siinsed kohalikud nn poliitikud ärimehed raha teenida ei oska, tööd ei tee ning lihtsam on ajada näpud igasuguste eurorahade külge.