Haapsalu karditiim tõi hulgaliselt poodiumikohti

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

unnamedRobin Särg poodiumil. Foto: Tõnis Krikk

Gear Racingu meeskonna tänavune hooaeg on läbi, tiitlid võistlejaile jagatud.

Seitse nädalavahetust kestnud hooajal peeti 8 Eesti meistrivõistluste etappi, kus said Gear Racingu meeskonna võistlejad palju poodiumikohti ja korduvalt maitsta võidurõõmu. Võistelda tuli nii vihmast märjal kui ka kuival rajal ja kogemusi said võistlejad rohkem kui eales varem.

Gear Racingu võistlejaid jagus sel hooajal kõigisse Eesti meistrivõistluste klassidesse. Kahjuks ei olnud meie meeskond suuremais klassides kõigil võistlustel esindatud. Kui olime, siis vaid ühe võistlejaga (Junior, Max ja Masters). Väiksemais klassides (Cadet, Micro ja Mini) olime esindatud korralikult. Võistluste poodiumikohtadele astusid meie noorimad, 6–13aastased võistlejad 64 võimalikust korrast 24-l, mis paneb meeskonnale tugeva aluse ja tõstab Gear Racingu üheks resultatiivsemaks meeskonnaks tänavusel kardispordi hooajal. Võidukarika tõid meie võistlejad auhinnariiulile viiel korral. Meeskondade arvestuses olime poodiumil kahel korral.

Kõige väiksemas, Cadet-klassis ei peeta meistrivõistluste arvestust, küll aga edestas Siim Sepp nn virtuaalses kokkuvõttes kaasvõistlejat hooajal napi kolme punktiga ja oli esimene. Gear Racingu teine võistleja selles klassis, meie pesamuna Ayrton Klooren saavutas kolmanda koha. Kokku oli võistlejaid Cadet-klassis 8.

Võimsamas masinaklassis Micro (8–10aastased lapsed) olime esindatud nelja võistlejaga. Enne viimast, Aravete etappi olid meistrivõistluste kokkuvõttes jagamata teine ja kolmas poodiumikoht, mille üle käis tihe rebimine Patrick Enoki ja Jaan Järveveeru vahel. Patricku väga tubli etteaste viimasel võistlusel Aravetel andis talle kokkuvõttes teise koha ja Jaan pidi leppima kolmanda kohaga.

Jaanile kuulub ka meie „ebaõnne sõduri” tiitel 2015. Olles treeninguil ja kvalifikatsioonis ikka parimail kohtadel, pidi ta peaaegu alati finaalsõitudes jääma poodiumist eemale. Täiesti õnnestunuks võiks lugeda ainult kaks võistlust kaheksast. Patrick sõitis aga kogu hooaja tõusvas tempos – hooaja alguses veidi tagasihoidlikumalt, kuid teisest poolest peale võisid kaasvõistlejad ennast aja poolest rivistada enamasti  Patricku selja taha!

Kuuendale kohale tuli kokkuvõttes Martin Juga. Martinil oli see teine hooaeg klassis Micro. Kuigi ta oli poodiumil lausa viiel korral, ei piisanud sellest kokkuvõttes kõrgemaks tulemuseks. Martinil ebaõnnestus eelfinaal, finaalides oli ta rajal aga enamikul kordadel väga kiire. Julge ja möödumisi täis sõiduga tõstis ta ennast alati poodiumile või vähemalt väga lähedale sellele. Meie noorim võistleja klassis Micro, Kert Ahu tuli 14 võistleja konkurentsis kokkuvõttes üheksandale kohale.

Eesti meistrivõistluste osavõturohkeimas klassis Mini olid poodiumi kõik kohad enne viimast etappi lahtised. Septembri teises pooles peetud etapiks valmistusid kõik võistlejad väga hoolikalt. 7. ja 8. etapi vahel jäi treenimiseks neli nädalavahetust. Korduvalt käidi rajal võistlejatega treenimas ning ka mootoreid ja raame parimasse võimalikku võistlusvormi seadmas.

Õhkkond oli viimasel etapil väga pingeline nii sõitjaile kui ka mehaanikuile. Hooaja 1. etapist peale oli selge, et tiitlipretendente on rohkem kui tiitleid hooaja lõpus. 2014. aastal hõbemedali saavutanud Robin Särg oli võitlusvalmis ning koos mehaaniku ja treeneriga andmas endast parimat tulemuse nimel. Kui 4. etapi järel oli Robin veel esikoha konkurentsis, siis tehniliste probleemide tõttu 5., 6. ja 7. etapil jätsid alles võimaluse võidelda kolmanda koha eest. Aravetel peetud võistluseks paigaldatud uus mootor tõstis Robini kohe tippu tagasi ja viimasel etapil korduvalt parandatud rajarekord andis lootust parimaks. Teine koht finaalsõidus ent ei andnud piisavalt punkte ja Robin pidid leppima neljanda kohaga. Kaotust kolmandale ainult neli punkti. Karl-Kenneth Neuhaus saavutas kokkuvõttes 10., Romet Reisin 11., Christofer Lepaste 12. ja Andreas Aulik 14. koha 20 võistleja konkurentsis.

Junior-klassis oli Gear Racing tänavu esindatud ühe võistlejaga. Oma debüüthooajal saavutas Sander Sepp tubli 16. koha. Sander alustas tõsisemalt kardisporti alles hooaja keskel, mille tõttu ei saanud ta osa igast võistlusest. Esimene hooaeg läks enamasti võistluskarti tundma õppides ja sõidutehnikat lihvides. Samuti osales Sander hooaja esimeses pooles hobikartide sarjas “Talendid rajale”. 

“Talendid rajale” on autospordi liidu ja kardiliidu kolmandat aastat korraldatav algajaile autospordihuvilistele mõeldud hobikardisari, millest võttis viimasel aastal osa 22 võistlejat. Sanderile sellest sarjast kokkuvõttes kaheksas koht.

Max-klassis saavutas Rasmus Arras 12. koha 20 võistleja hulgas. Rasmusel jäid sel aastal kahjuks sõitmata viimased kaks etappi, millest ka tagasihoidlik koht kokkuvõttes.

Eesti meistrivõistlustel kõige vanemaile võistlejaile mõeldud klassis Masters sõitis Gear Racingu meeskonnas kaasa hooaja esimesel võistlusel Taaniel Karp, kes saavutas Tabasalu rajal kõrge viienda koha. Kokkuvõttes temale tubli esituse eest üheksas koht aasta lõpuks 10 võistleja konkurentsis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments