Canzone sai rahvusvahelisel kooride konkursil teise koha ja eripreemia

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Ulrika GraubergCanzone dirigent Ulrika Grauberg. Foto: Arvo Tarmula

Nädalavahetusel Valgas peetud rahvusvaheline pop/jazz kooride konkurssifestivalil Lauluragin hinnati Haapsalus tegutsev tütarlastekoor Canzone teise koha vääriliselt. 

Koori dirigendi Ulrika Graubergi sõnul ollakse teise koha üle õnnelikud. Sellega kaasnes ka rahaline preemia 300 eurot. Lisaks omistati Canzonele eripreemia Eesti kooriühingult "Kutse rahvusvahelisele koorikobkursile Tallinn 2017" ilma osavõtumaksuta. 

Grauberg rääkis, et Valgas olnud kahepäevaline konkurss oli suurejooneline. Esimesel päeva õhtul oli galakontsert, kus Canzone esitas Rolf Roosalu „Hiiepuud” ja Siiri Sisaski „Unelaulu”, klaveril koori abidirigent Eneken Viitmaa. 

Teisel päeval oli konkurss, kus esitamisele kuulus üks emakeelne ja üks ingliskeelne lugu. Canzone esitas Olav Ehala loomingust loo „Põlev puu” ja ameerika ühe tuntuima ballaadi „When I fall in Love.” Lood esitati koos Anti Kammiste bändiga.

Valgas peetud rahvusvahelisele konkursile olid koorid valitud varem saadetud demoesituste põhjal.

Konkursil kuulusid koore hinnanud žüriisse Jere Laukkanen, Sirje Medell ja Janne Fridolin. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
karla
8 aastat tagasi

Võitis naiskoorl leelo vol 2

Mocca
8 aastat tagasi

Tublid ikka. A kes neist kümnest koorist konkursi võitis?

ABBA
8 aastat tagasi

Tublid muidugi.
Sõna ” rahvusvaheline” on veider, Eesti kooride kõrval oli vaid üks koor Lätist ja üks Soomest… Aga see on juba valgalaste suurusehullustus…