Gallo Trei lugu: kuidas lihtsast töömehest sai miljonär

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kroonid-eurodFoto: Arhiiv

Kui Mati Polli poleks Haapsalus elavat kursusevenda Gallo Treid 1992. aasta lõpus Sylvesteri omanikeringi kutsunud, ei oleks Treist aktsionäri saanudki, sest Sylvesteril polnud Läänemaal tütarfirmat ja seega oli tema jaoks välistatud ka hilisem aktsionäride ringi laiendus, kirjutab Äripäev Eesti ühest skandaalsemast puiduvahendusfirmast Sylvester valminud veebiraamatus.

Trei oli 15 Sylvesteri suurema aktsionäri hulgas, talle kuulus enne suurtehingut 0,8 protsenti Sylvesteri aktsiatest. Trei oli vist ainus Sylvesteri endine omanik, kes investeeris kiiresti kogu saadud raha oma ettevõttesse ja kui ekssylvesterlased oleksid kohtus tulumaksuvaidluse kaotanud, oleks tema ettevõtmine haamri alla läinud. Täna on aga Trei Puidukaubad suurim saunakaupade tootja Eestis.

Kunagise Sylvesteri Läänemaa osakonna juhataja Gallo Trei ostis Ridala vallas Panga külas asuvad sovhoosiaegsed hooned ära mitu aastat enne Sylvesteri mahamüümist Stora Ensole. „Need hooned ostsin ma välja FIEna teenitud raha eest,“ seletab Trei ja lisab, et teisel pool teed Sinalepa külas asuvad tootmishooned soetas ta pärast seda, kui oli Sylvesteri aktsiate eest raha kätte saanud. Gallo Trei ei eita, et paljuski tänu kursusevennale Mati Pollile sai temast Sylvesteri aktsionär.

„Ülikooli ajal ma ühiselamus ühes toas Matiga ei elanud – ühes toas elasin ma klassivenna ja kursusevenna Kaido Jõelehega – , aga Matiga oleme mitu puuda soola koos ära söönud,“ räägib Trei.

Loe Gallo Trei miljonäriks saamise lugu Äripäevast.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lembitu Twerdianski (Tarang)
8 aastat tagasi

Gallo Trei töötas Läänemaa Metsamajandis peainsenerina. Ta on tõeline insenerimõistusega inimene. Põhiliselt tänu temale suutis meie majandi puidutööstus ja suveniiritsehh jõuda eksporttoodanguni. Ta oli ka tohutult töökas ja nagu praegu öeldakse: orienteerus ainult saavutustele. Töötegemine lihtsalt igapäevase töö pärast oli talle võõras. Aga ega teistsugused mehed edukateks ettevõtjateks ei saagi.

andres
8 aastat tagasi

Teate kommenteerijad,Gallo on oma elus roppu moodi tööd teinud.Erinevalt paljudest kommentaariumides Hädaldajatest.Praeguse aja noored istuvad ju oma telefonides ja arvutites,aga nii ju rahakest väga ei tule.

Tsurale
8 aastat tagasi

Lihtne töömees. Tegi lihtsat tööd vôi ise üleni lihtne? Nôrk väljend, autor

jajah
8 aastat tagasi

isegi sajaeuriste arvete tasumisega tekib probleem