Nebokat: Haapsalu jah-sõna võib viia võimuvahetuseni Ridalas

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Reimo Nebokat

Ridala vallavolikogu opositsiooni liider Reimo Nebokat (Reformierakond) ütles, et kui Haapsalu võtab vastu Ridala ettepaneku ühinemisläbirääkimisi alustada, ootab valda tõenäoliselt ees võimuvahetus. Koha võivad kaotada nii vallavanem Toomas Schmidt kui ka volikogu esimees Toomas Vallimäe.

„Kui Haapsalu ütleb jah-sõna, siis peab liitumisläbirääkimised algatanud opositsioon vastutuse võtma,” ütles Nebokat.

Nebokati sõnul ei saa läbirääkimisi pidada need, kes tegelikult liitumist Haapsaluga ei poolda, ehk siis Schmidt ja Vallimäe. Nebokati sõnul ei ole mõistlik, kui läbirääkimisi hakkab pidama vallavanem, kes tegelikult seda teha ei taha, aga siiski on mingil põhjusel otsustanud opositsiooni tahet täita.

Enne teisipäevast volikogu lubas Nebokat, et Toomas Schmidti ametissejäämine sõltub sellest, kas volikogu otsustab Haapsaluga liitumisläbirääkimiste kasuks või mitte. „Kui ettepanek läbi ei lähe, siis ei sünni midagi,” ütles Nebokat Lääne Elule esmaspäeval. „Kui ettepanek läheb läbi, siis erimeelsused jäävad.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
17 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
peaks
8 aastat tagasi

Ridala valda elama kolima. Tundub olevat maa kus voolavad piima jõed ja kõrguvad pudru mäed. Või äkki polegi nii, lihtsalt vaja igale asjale vasu olla, igaks juhuks!

Valdo
8 aastat tagasi

Lugupeetud Reimo, tudub, et Sina jookseksid esimesena Hr. Suklese paati. Mund huvitab vaid see, kuidas on võimalik olla rahvaesindaja ja häälekandja olles olemas oleva süsteemi hävitada ? Eestis on kombeks reformida, kas või vägisi ja pärast vaatame kuidas toimib? Muidugi on vaja vooluga kaasa minna, kuid peakside kuulama ka inimesi. Mina isiklikult toetan referendumi, las rahvas kui kõrgeim võimukandja ütleb kuhu suunda liikuda.

eelmine
8 aastat tagasi
Reply to  Valdo

enne valimisi vallavalitsuse poolt koostatud küsimustik haapsaluga liitumise poolt võ vastu oli tendentslik ja juba koostatud ühinemise vastu küsimustega, saksad kindlustavad pideva demagoogiaga oma pudrulauda. kui toompea hirmutab rahvast putiniga , siis liitumise vastased, mingite haapsalu müütiliste võlgade ja glükloopidega linnavalitsuses

2.kodanik
8 aastat tagasi

Eks see on nüüd volimeestel kõva mõttekoht, mis edasi saab. Kas antakse jäme ots Reformierakonna kätte või mitte. Kui jah, siis on läbirääkimiste tulemus juba ette teada ja loosungid teemal, et praegu hakkame lihtsalt läbi rääkima, ei päde. Segaseks jääb ainult asjaolu, et kuidas üldse on võimalik praegu selline paleepööre, sest liitumine Haapsaluga on olnud juba üpriski vana teema ja üle hüpanud volinikud on mandaadi saanud nimekirjas, mis ei ole olnud eriti liitumisaldis. Omakasu või lollus või veel miskit, mida asjaosalised laiemale publikule teada ei taha anda?

omad vitsad
8 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

peksavad, volikogu on siiani olnud vallavanema kummitempel ja enamus volinikke tema toiduahelas, nüüd sai osadel vist lahja lobi peal olemisest villand või meenus, et tegelik võim on ikka nende teha, mitte täitevvõimu käske täita

pigem
8 aastat tagasi
Reply to  omad vitsad

pakkus keegi sisukamat ninaesist?!

Kohalik
8 aastat tagasi

Olen Haapsaluga ühinemise vastu ja Siimuga nõus (eelnevast kommentaarist)! Toetan täielikult meie vallavanemat ja Reimot seal näha ei soovi.

Siim
8 aastat tagasi
Reply to  Kohalik

Ei ole ma ühinemise poolt ega vastu.Mulle ei meeldi kui peale ühinemist uus nn. valitsus ´´unustab´´ kas endised Ridala valla või Haapsalu inimesed.Väljendugu see siis sünni,matuse,kooli,lasteaia või pensioni toetuses.Põhjusi leiab ikka miks mingist abist jääb mingi grupp inimesi ilma.
Olen suhelnud nii Haapsalu lv ja Ridala vv ametnikega tööalaselt ning ideaalselt on kõik sujunud Ridala vv.Haapsalu lv on ametnike suhtumine kuidagi vaenulik a la mis sul vaja on.See minu kogemus.

Küsimus
8 aastat tagasi

Väljavõte artiklist “Koha võivad kaotada nii vallavanem Toomas Schmidt kui ka volikogu esimees Toomas Vallimäe.”
Väljavõte kommentaarist “Miks raisata aega ja raha (ametnike tööaeg näiteks) läbirääkimistele, kui läbirääkijateks on inimesed, kes juba alguses pole valmis lõpuni minema.”
Kas siin ei ole midagi valesti?

Siim
8 aastat tagasi

Kui Reimol oleks peas mõni hall karv usuks et poisil on kogemusi elust.Tema paar lauset on nii loogika vastased kuula ja imesta kust inimene hariduse saanud!
Nebokati sõnul ei saa läbirääkimisi pidada need, kes tegelikult liitumist Haapsaluga ei poolda..jne.
Kallis Reimo vaidlustes selgub tõde.Kui läbirääkimiste laua taha istud sina koos Sukuga tähendab seda et kõik on varem kokkulepitud , jagatud(ka raha) mis läbirääkimised need on?Võimu pärast on mõned ikka päris segaseks läinud ja ei saa aru mida räägivad.Muidugi pean ka seda mainima et Reimo sarnased võimuiharad teavad kõige rohkem mida rahvas ´´tahab´´ ja sellepärast rahvaküsitlusi mõtetu teha.

sama võib
8 aastat tagasi
Reply to  Siim

rääkida ka olemasoleva võimu kohta

Reimo Nebokat
8 aastat tagasi
Reply to  Siim

Isegi kui mõni hall karv on, siis see ei pruugi anda eelist.
Miks raisata aega ja raha (ametnike tööaeg näiteks) läbirääkimistele, kui läbirääkijateks on inimesed, kes juba alguses pole valmis lõpuni minema.
Ka läbirääkimiste algatajad ei ole ju praeguses etapis andnud heakskiitu ühinemisele, kuid nad on valmis asju arutama. Arutelud ja vaidlused seisavad alles ees.
Läbirääkimiste tulemused on need, mis annavad võimaluse rahval otsustada, kas ühinemist toetada või mitte.
Kui läbirääkimised saavad olema kellegi (piirkonna või sihtrühma) arvelt, siis ei ole põhjust ka loota, et ühinemine tuleb.

Ahaa
8 aastat tagasi
Reply to  Reimo Nebokat

Sina oled Haapsaluga kindlasti kõva vaidleja 😀

Õige!
8 aastat tagasi

Vanad mugavustsoonist välja, hakaku elama.

prr
8 aastat tagasi

Kuulge proilerid ,minge parem päris tööle. Pange teema rahvahääletusle ,siis on näha,milline seltskond Ridala rahva tahet esindab kes mitte .

Reimo Nebokat
8 aastat tagasi
Reply to  prr

Aga mida peaks praegu rahvalt küsima? Rahvas peaks küsimise asemel nõudma volinikelt täielikku süvenemist teemasse ja seda, et läbirääkimistel suudetaks valla eest maksimaalselt seista. Peale seda saame hääletada, kas ühinemisleping meile sobib või mitte.

väga
8 aastat tagasi

õige lähenemine, pidurid minema võimu juurest