Läänemaa jalgpall jääb kolmandasse liigasse

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

jalgpall LJK foto Karnau31

Läänemaa jalgpalliklubi mängib järgmisel aastal kolmandas liigas. Foto arhiiv

Läänemaa jalgpalliklubi jäi ülinapilt eemale üleminekumängudest, mis oleks lubanud tõusta taas teise liigasse.

Läänemaa purustas laupäeval koduväljakul 6 : 0 Saaremaa Aameraasi ning jäi ootama liiga viimast kohtumist. Pühapäeval mängisid Pärnus sealne jalgpalliklubi ja Kärdla linnameeskond. Kuna Pärnu oli tabeliliider, eeldasid läänlased, et ka hooaja viimase mängu võidab Pärnu. Pärnu võit oleks tähendanud seda, et Läänemaa JK saab teise koha ja pääseb üleminekumängudele. Paraku läks teisiti. Pärnakate ja hiidlaste mäng jäi viiki 1 : 1. Viigiseis tähendas seda, et hiidlased tulid kokkuvõttes teiseks ja Läänemaa JK jäi kolmandaks.

Kui Haapsalu klubile tähendas kolmas koht suurt pettumust, siis Lihula JK-le oli lõppenud hooaeg edukas. Lihula JK alistas laupäeval kodustaadionil hooaja viimases mängus Vändra JK Vapruse duubli 3 : 2, saavutades kokkuvõttes III liigas viienda koha.

Lihula jalgpalliajakirjanik Liset Kuusik kirjutas selle kohta Facebookis, et võrreldes eelmise kahe III liigas mängitud hooajaga lõpetas Lihula JK hooaja seni kõrgeimal positsioonil.

„2013 oldi kaheksandad ning 2014 seitsmendad ning nüüd viiendad. Olgugi et hooaja lõpp muutus meeste vähesuse tõttu raskeks, peaksid Lihula mehed enda hooaja üle väga uhked olema,” märkis Kuusik.

Läänemaa JK treener Avo Tomingas ei hakanud aga oma pettumust varjama. 

„Kahju, et nii läks. Kas või meie löödud väravate vahe näitab, et oskame ja suudame väravaid lüüa,” ütles Tomingas.

Läänemaa JK lõpetas hooaja väravate vahega 89 : 31.

Tomingas ütles, et Pärnu jalgpalliklubi tõi mänguks Läänemaa JKga välja tugevamas liigas mängivad mehed. Sama tegi Vändra Vapruse duubelmeeskond. Läänemaad oleks justkui kardetud.

Läänemaa JK kindel siht oli murda tagasi teise liigasse. Selleks käis klubi juhendamas Flora noortetreener Priit Adamson Tallinnast. Kui Läänemaa oleks tõusnud teise liigasse, oleks Adamsonist saanudki meeskonna põhitreener.

„Meil tuleb nüüd aasta oodata, aasta vastu pidada, kuigi aasta on ühe noore võistkonna jaoks väga pikk aeg,” ütles Tomingas. „Me oleme kindlasti paremad kui kolmanda liiga võistkond.”

Tomingas ütles, et paar mängu, kus võistkond domineeris, aga võiduväravat lüüa ei suudetud, jäävad hingele kripeldama. Või kui oma eksimusest anti vastasele pall n-ö jala peale ja lasti vastastel hoopis võidupunktid vormistada.

Läänemaa ainus lootus on, et äkki keegi teise liiga võistkondadest loobub. Kevadel sai Läänemaa ju ühe võistkonna loobumise pärast teise liigasse tagasi, kuid jalgpalliliidu otsusega lükati Läänemaa JK uuesti kolmandasse, et teha koht Jõhvi võistkonnale.

Läänemaa JK duubelvõistkond tuli neljandas liigas 7. kohale.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Härra Pakalu Papito
8 aastat tagasi

artikli põhjal loeks nagu Läänemaa oleks teinud halvema hooaja, kui Lihula. Ometi kõik muu räägib selle vastu.