Jõulujumalateenistuse teleülekanne tuleb Haapsalust

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

salumäe toomkirik09Piiskop Tiit Salumäe. Foto: Arvo Tarmula

Piiskop Tiit Salumäe kinnitas Lääne Elule, et praeguste kokkulepete järgi võib välja öelda, et sel aastal toimub jõulujumalateenistuse teleülekanne Haapsalu Toomkirikust.

"Jõulujumalateenistuse ülekanded toimuvad Eesti Kirikute Nõukogu ja Rahvusringhäälingu kokkuleppe alusel ja praeguseks on meil kokku lepitud, et teleülekanne teenistuselt tuleb Haapsalust," kinnitas Salumäe.

Ülekande käigus soovitakse luua ka telesild Jeruusalemmaga. „Seda ei oska veel öelda, kuidas see meil õnnestub, aga mul oleks küll väga suur soov sõpruslinna staatust Petlemmaga välja tuua,“ ütles ta.

Et see telesild toimuma saaks, kavatseb Salumäe kõigepealt kirjutada Jeruusalemma piiskopile, Luterliku maailmaliidu presidendi Munib A. Younanile, kes selle aasta veebruaris ka Haapsalus käis. Piiskop avaldas lootust, et see jõulusoov ka täide läheb.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
kuuse
8 aastat tagasi

müük on alanud

savu
8 aastat tagasi

Nii tore et hingekarjane meil ikka nii lähedal on ja nüüd saame Jevr-oopalikku juudamaariapäeva suisa koduse jumalateenistusega tähistada. Probleem aga seisneb selles et kas need on ikka meie jumalad kellele halle luuja laulda.

pingviin
8 aastat tagasi
Reply to  savu

vöta bokk kaenlasse, tule poe taha, arutame seda asja!