Jahta osanik Henri Kuusk: restorani osanikud Pällo ja Lillebach vassivad

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_6274Tüliõunaks saanud Jahta Resto. Foto: Arvo Tarmula

Veskiviigi Trahter OÜ osanik Henri Kuusk teatas Lääne Elule, et firma teised omanikud Kaido Pällo ja Urmas Lillebach vassivad, püüdes teda ettevõtte pankrotis süüdlasena näidata.

Lääne Elu kirjutas laupäevases lehes, et mullu septembris Veskiviigi sadamas Jahta Resto üle võtnud Veskiviigi Trahter OÜ üks omanikke, Pädaste mõisa endine kokk Henri Kuusk esitas septembri keskel kohtule pankrotiavalduse.

Eelmisel reedel ei õnnestunud toimetusel Kuusega ühendust saada, kuna mobiilinumber, mida Kuusk varem kasutas, on ajutiselt suletud. Täna hommikul võttis Kuusk ise toimetusega ühendust. Kuusk rõhutas, et pankrotiavalduse esitas ikkagi tema ja väide, nagu oleks just tema firma raha kadumise taga, on fabritseeritud. „Just mina nägin, et ettevõte ei tule tekkinud olukorrast välja, kuna osanike Pällo ja Lillebachi poolt tehtud otsused ei aidanud asjale kaasa,“ märkis Kuusk.

Ta kinnitas, et tal olid Pällo ja Lillenbachiga erimeelsused selles osas, kuidas ettevõtte kuludega tegeleda ja finantsasju ajada ning kuna teiste osanike tegevused ohustasid tema hinnangul väga tõsiselt ettevõtte jätkusuutlikkust, otsustaski ta pankrotiavalduse esitada. „Niimoodi mina edasi minna enam ei saanud ega tahtnud, ma ei näinud muud võimalust – seadusest tulenevalt ma lihtsalt pidin tegema pankrotiavalduse. Mina käitusin nii, nagu seadus ette näeb,“ rääkis Kuusk, viidates juhatuse liikme hoolsuskohustusele ja vastutusele.

Osanike vahel tekkinud erimeelsused päädisid Kuuse sõnul sellega, et teised osanikud tegid kõik, et teda ettevõtte juhtimise juurest eemal hoida – tema kasutada olnud ja firmale kuuluv mobiilinumber suleti, samuti juurdepääs ettevõtte pangakontodele ja ka meilikontole, mis raskendas oluliselt suhtlust koospartnerite ja võlgnikega. „Ma kasutan oma isiklikku mobiilinumbrit ja olen kõigi võlausaldajate, kohtu ja pankrotihalduriga ühenduses olnud, kõik asjasse puutuvad isikud on mind kätte saanud ja ma olen neile infot jaganud,“ kinnitas Kuusk.

„See asi on paraku inetuks läinud – teised kaks osanikku minu vastu, aga mul ei ole põhjust midagi karta ja mul ei ole midagi kaotada. Ma tean, mida ma teen ja et ma käitun õigesti, ma ei ole mitte ühtegi senti ettevõtte raha omastanud. Ma loodan, et Eesti kohtusüsteem on õiglane ja teeb otsuse nii, nagu peab tegema,“ ütles Kuusk.

Veskiviigi Trahter OÜ pankrotiasja arutatakse homme Haapsalu kohtumajas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
15 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Norratramm
8 aastat tagasi

Kas teil endal häbi ei hakka selliseid kommentaare kirjutada?Kõige kõvemad sõimumehed ja arvamusliidrid on need,kellel pole õrna aimugi toitlustusega seonduvast ja äri ajamisest.
Vanaema kapsarullid ahju ja Lääne Elu leheküljele kommenteerima.
Aivar Kroon,ise on suur mööbliärimees ja kirjutab suuri arvamusartikleid toitlustamisest,ise pole supinahkagi näinud 😉
Lõpetage NALI!

palka simulka ja saad tolka
8 aastat tagasi

tont. mis asi see vana kondoom on? kas see, mis sul õhukummi peale on tõmmatud ja kus teiste härradel juuksed kasvavad.

Tont.
8 aastat tagasi

Kulla 17.54, kas Sinuga peab üldse keegi sõber olema?? Mis puutub siia taksojuht või miilits, kui vaidlus nende tööga seotud pole? Vean vana kondoomi peale kihla,et sul on mõlema ametimehe ees võlgnevusi.

haapsalu
8 aastat tagasi

äkki oli Kuusk liiga tihti purjus

Mati
8 aastat tagasi

Taksojuhist ja miilitsast sõpra ei saa. See kes töötaja üle lasi oli kloun ja see kes seal töötas ja lasi endale külma teha on samuti kloun, sest ei julge oma nime öelda.

laine
8 aastat tagasi
Reply to  Mati

minu arusaamise järgi polegi siin artiklis keegi sõpra otsind kloun oled sina ka Mati kui teed siin inimeste ameteid maha sinul on võibolla kurvad kogemused nii taksojuhtidega ja miilitsada tead mis ma arvan sõitsid taksoga jäid võlgu ja siis pidid miilitsale aru andma ja nüüd arvadki nii aga nüüd tee artikkel lahti ja loe ilusti läbi

Inx
8 aastat tagasi
Reply to  laine

Rat-tat-tatat-tatat-taaaa!

huvitav
8 aastat tagasi

Huvitav kas Kuusk on Pädastes ikka peakokk või hoopis abikokk olnud? Peaks järgi uurima 🙂

uudishimulik
8 aastat tagasi

Oled “tegija” mees mitmel rindel. Ei tea miks nii noorel mehel nii palju töökohti-Hispaaniast Saaremaani? Kas oled oma”seadust järginud” igal pool?

buum
8 aastat tagasi

Tuleb tuttav ette:taksokuhtidest restoranipidajad ja kinnnisvara arendajad.

haapsalu
8 aastat tagasi

nii nimetatud kodanik kes pole palka saanud on selle artikli järgi väga tähtis tunnistaja

mhm
8 aastat tagasi
Reply to  haapsalu

kõik tunnistused on juba antud.

haapsalu
8 aastat tagasi

kui sina nõuad palka ole julge seda tegema oma nime alt mis oma nime varjad

mhm
8 aastat tagasi
Reply to  haapsalu

sina ju varjad ennast ka. sa peaksid ju ise teadma kellele sul palk maksmata on jäänud.