Veetorni-esine kõnnitee saab kivikatte

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 6

Posti tänaval, veetorni esisel kõnniteel võeti täna üles asfalt, et asendada see kiviparketiga.

„Uue katte saab kogu valgusfoori ala, kuhu siis jääb ka bussipeatus. Lahenduse saab probleem, kus vihmase ilmaga pidid inimesed bussist otse porilompi astuma. Kokku paigaldatakse 258 ruutmeetrit tänavakivi,“ selgitas Haapsalu linna avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Töid teostab Läänemaa Ehitus ja maksma läheb see teelõik 9 504 eurot. AS Talot annab linnale sponsorkorras 200 ruutmeetrit kiviparketti.

Posti tänava lõik Nurme ristmikust jalakäijate valgusfoorini on esimene, mis Posti tänava kõniteede renoveerimisprojekti raames korda tehakse.

Aastaid tagasi vastu võetud projekt näeb ette, et Posti tänav kõnniteed saavad kogu ulatuseskivikatte. Praegu on tänavakividega kaetud Vaba ja Uue tänava vaheline ala.

„Kivikatte eelis on, et kui mingil põhjusel peaks tekkima vajadus kõnniteel kaevata, siis on taastamine oluliselt lihtsam kui asfaltkattega ning lõpptulemus jääb ilusam ja viisakam kui asfalteerides,“ rääkis Parbus.

Parbus lisas, et projektiga jätkatakse samm sammult vastavalt sellele, kuidas linnal selleks võimalust on.

IMG_0584 IMG_0586 IMG_0588 IMG_0590 IMG_0594 IMG_0597

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Parbusele
8 aastat tagasi

Kui räägid nii tarka juttu, siis miks ristmiku kõnniteede puhul ei kasutanud kivikatet? Või jõudis mõistus hiljem järele?

prügikoll
8 aastat tagasi

kunagi kui ma pisike olin ja sai bussiga koolis käidud oli juba seal see mure. üle 10a hiljem otsustati, et tehakse korda. tore on muidugi see, et peatänav ise on nagu kuumaastik ja ja könniteed omakorda on vahepeal igivana asfaldiga, siis vähe uuemaga ja siis unikividega. külalise vöi turisti esimene küsimus on “kas koonerdamine on kokkuhoid vöi oletegi nii vaene linn?”

Parbusele
8 aastat tagasi

Käi rohkem jalgsi linnas ringi ega ära istu Suklese koera kohal GAZ-iku istmel, siis näed et tänavakivi on paigaldatud linnas ka mujale.