Jahta Resto tegijad pöörasid tülli

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

IMGP9551Õigel ajal Liis Lemsalule esinemise eest tasudes oleks Veskiviigi Trahter OÜ hakkama saanud 1560 euroga, nüüd on nõude suuruseks üle 2100 euro. Foto: Tõnis Muuga

Jahta Restol on taas uus omanik, eelmine omanik taotleb pankrotti.

Mullu septembris Veskiviigi sadamas Jahta Resto üle võtnud  Veskiviigi Trahter OÜ üks omanikke, Pädaste mõisa endine kokk Henri Kuusk esitas septembri keskel kohtule pankrotiavalduse.

Kuuse esitatud pankrotiavaldus vaadatakse Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumajas läbi teisipäeval.
Ajutine pankrotihaldur Andrus Õnnik ütles eile Lääne Elule, et tegeleb alles Veskiviigi Trahter OÜ võlgade kokkuarvutamisega.

Kuuse endaga suhtlemine on asjaosaliste sõnul enam kui keeruline. Kui Lääne Elu helistas mobiilinumbrile, millele Kuusk ettevõtte omanikuna veel hiljuti vastas, võib kuulda teadet, et number on ajutiselt suletud.

„Ei saa keegi temaga kontakti, kõik otsivad teda taga. Kui ma ei eksi, siis kohtu e-kirjale ta vist ikka vastas,” ütles firma teine osanik, juhatuse liige Kaido Pällo. Pällo tegi oma äripartneri kohta avalduse ka politseisse, kui avastas, et päris soliidne summa ettevõtte raha oli teadmata suunas kadunud. Nii tema kui ka ettevõtte kolmas omanik Urmas Lillebach näitavad näpuga Kuuse peale.

„Sellest raha kadumisest pankrotimenetlus tingitud ongi,” selgitas Pällo.

Toimunust Pällo rohkem midagi rääkida ei tahtnud, kuna see olevat meeste omavaheline asi, mis aetakse sirgeks kohtus.

„Üks paber on politseis, teine kohtus, las uurimisorganid teevad oma tööd,” ütles Pällo.

Paljude teiste hulgas on Veskiviigi Trahteri OÜ võlgu lauljatar Liis Lemsalule, kes seal juulikuus esinemas käis. Lemsalut võlanõudes esindav Ivar Kamarik Legal Financial Services OÜst  nentis, et paraku pole see esimene kord, kui esinejatel on tulnud oma tasu kättesaamiseks juriidilist abi kasutada.

„Käis mingi venitamine, lubaduste andmine ja siis ühel hetkel oli lihtsalt vaikus,” ütles Kamarik selle kohta, kuidas ta lauljatari kontserditasu esialgu kokkulepete teel kätte üritas saada.

Summa, mis Lemsalule võlgu ollakse, pole iseenesest suur  – põhisumma on 1560 eurot. Kamarik sai sellest, et Kuusk on ise pankrotiavalduse esitanud, teada päev pärast seda, kui  Veskiviigi Trahterile kirjaliku võlanõude esitas. Võlausaldaja esindaja sõnul väitis Pällo talle, et ettevõte on täiesti varatu ja sama olla kinnitanud ka ajutine pankrotihaldur.

Jahta Resto tegutseb aga edasi, uueks juriidiliseks kehaks on alates 24. septembrist Veskiviigi Resto OÜ, mis kuulub Veskiviigi Trahter OÜ ühele omanikule Urmas Lillebachile. Kuigi ta on Veskiviigi Trahter OÜ omanike ringis, pole ta juhatuse liige ning enda väitel ja Pällo kinnitusel aktiivselt varem restorani juhtimises ei osalenud. Kui asi hapuks läks, otsustas Lillebach söögikoha pidamise ise ette võtta ja tegi uue äriühingu, mille ainuke omanik on ta ise.

„Ma ei taha, et uut ettevõtmist kuidagi eelmise omanikuga seostatakse, sest see mõjuks uuele ettevõttele halvasti,” ütles Lillebach, kes tundis ennast tugevalt häirituna sellest, et restorani eelmise juriidilise omaniku pahandused ajakirjanduses kajastamist leiavad. Ka tema jäi pankrotiavalduse esitamise põhjuste osas kidakeelseks.

 „Mina ei taha täna küll midagi öelda enne, kui pole langetatud mingit otsust,” põhjendas ta.

Lillebach kiitis Pällot, kes on talle praegu restorani käivitamise juures abiks. „Vähemalt on üks inimene, kes omab ausust ja koostöövalmidust vanade probleemide lahendamisel. Tema kohta ainult kiidusõnad!” lisas Lillebach.

Pällo põhjendas Lillebachi toetamist sellega, et kumbki neist ei tahtnud, et selline tore söögikoht kinni läheks. Jahta Resto on endiselt avatud ja töötajadki samad. Pällo selgitas, et eelmises firmas olid Jahta töötajatel suveperioodiks tehtud tähtajalised lepingud, mis lõpetati ja uus omanik palkas vanad olijad tegema tööd, mida nad juba tunnevad. Lillebach rõhutas, et tema eesmärk on ajada asju korrektselt ja teha Jahtast veel parema köögiga koht, kui see seni oli.

Täpsustatud 12.10.2015 kell 10:42, et Lääne Elu ei saanud reedel, 9.10.2015 Henri Kuuselt kommentaari.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vigri
3 aastat tagasi

Hahahaha

Tupac
6 aastat tagasi

Urmase tegevuste kohta võite lugeda täpsemalt siin::https://sallike-sallike.blogspot.com.ee/2014/10/kobeda-kuke-blogi-1.html

Ah?
8 aastat tagasi

Mis lepingud? Mustalt olid seal inimeses tööl. Raha maksti, kuidas tuju oli.