Engman ja Pääbo kerkisid kodusel kestvuskrossil poodiumile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Kert Pääbo Bret Rii Priidel

Kert Pääbo. Foto Bret Rii Priidel

Laupäeval peeti Kiltsi lennuväljal Haapsalu Kestvuskross 2015, mis osutus ka Lääne MK võidusõitjatele üsna edukaks.

Tund enne keskpäeva startis kahetunnisele võistlussõidule 136 mootorratturit. Kui eelmistel aastatel võideldi iseenda ja mudaga, siis tänavu hoopis kuivusest tingitud tolmuga.

Valitsevate oludega suutis kõige paremini kohaneda lätlane Edgars Silins, kes edestas finišis Martin Leokit 2 minuti ja 29 sekundiga. Leokist 7 sekundit hiljem finišeerus Jüri Triisa. Lääne MK sõitjatest oli kiireim Kert Pääbo, kes lõpetas võitjast neli ja pool minutit hiljem ning pälvis üldarvestuses 8. koha.

Masinaklasside kaupa vaadatuna seisis Kert Pääbo E1 klassis teisel poodiumiastmel. Kiireim oli Silins. Meistrivõistluste üldarvestuses hoiab noormees 8punktilise edumaaga esikohta.

Veteranid 40+ klassis kihutav Reio Engman lõpetas võidusõidu 52. kohal, kuid sellest piisas, et napsata endale klassivõit. Meistrivõistluste arvestuses jagab läänlane koos Aivo Rabbiga 2. ja 3. kohta. Liidrist Toivo Nikopensiusest on mehed 13 punkti maas.

Neljarattalisi masinaid tuiskas 90 minutiks rajale 20. Tänavu oli kiireim mees rajal Janis Arbidans, kes edestas Janek Vernikut ja Martin Toovist peal poolteise minutiga.

Kestvuskrossi Eesti MV jätkuvad sel nädalavahetusel, mil peetakse kaks etappi: laupäeval Pärnumaal Paikusel ja pühapäeval Valgamaal Vilaskis.

Hannes Prikk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
7 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Lääne-Kaluri keevitajale
8 aastat tagasi

MK Lääne oli väljas päris mitme mehega. Reiole ja Kerdile lisaks tuli kaks neljandat kohta ja veel neli meest tegid oma tubli tulemuse ei katkestanud keegi. Neid pole lihtsalt siin kirjas.

volinik
8 aastat tagasi

Kuule vinguja kui sa asjast muhvigi ei jaga, siis ole parem vait ! Esiteks lõpetas Kert alles kooli ja on hetkel armees aega teenimas, tema “rikkus” on alles tulemas…..

ajalugu
8 aastat tagasi

Olid juba lasteaias tubli poiss, Reio. Palju õnne!

Kunagi
8 aastat tagasi
Reply to  ajalugu

…. Suurel trummil sai Haapsalu meestele pöialt hoitud. Nüüd ainult 2 rikkurit sõidavad, varsti sureb välja see ala.

Aare Vaalma
8 aastat tagasi

Palju õnne!

Mõtetu sport
8 aastat tagasi

2 meest sõidavadki läänemaal. Vanasti oli ikka rohkem neid krossimehi.

Mis asja...
8 aastat tagasi
Reply to  Mõtetu sport

eks neid Läänlaseid oli seal rohkem aga kõigile ei jätku poodiumi kohti 😀