Piltuudis: Suurel trummil jalutas põder

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

12108299_853357611438402_8732237951995737505_nPõder jalutas suurel trummil. Foto: Liisa Peet

Täna hommikul kella 7.30 paiku jalutas Lihula maanteel Suurel trummil põder. 

„Põder tuli Raudtee tänava poolt ja suundus edasi Tamme ja Kastani tänava poole,” ütles põdraga kohtunud Liisa Peet. Ta imestas, et põder valis tee ületamiseks just sellise viisi. „Selle asemel, et minna alt läbi, läks põder ülevalt üle maantee,” sõnas Peet.

Tema hinnangul võis tegu olla eelmise aasta vasikaga.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Jahimees-kunn ja kunagi
8 aastat tagasi

Astuge kaitseliitu ja teist tehakse mehed isegi , siis kui naised olete!
Pärast seda ei karda te enam midagi!

Kunagi
8 aastat tagasi

….u 40 aastat tagasi tuli praegusel Paralepa terviserajal mulle ka pòder kallale. Jòudsin puu taha hùpata,ta pani jalaga laksu vastu puud. Aga praegused inimesed on palju julgemad ning neile on kòik suva.Olen korduvalt nàinud seal naisi lapsevankritega jalutamas….

jahimeestele
8 aastat tagasi

Juba aasta alguse poole oli siin jama nende põtradega. Mitu korda nähti paralepas. Küll üks ründas koera, last või jalgratast, ei mäleta enam. Siis aeti ma ei tea mille süüks, kas jooksuaeg või vasikas kaasas. Küll nähti mingi aeg Koit Klimbergi aia ümber põtra ning politseigi appi tulema teda ära ajama. Samuti on nähtud Kiltsi tankla kõrval põtra ringi jalutamas. Ise olen näinud Uuemõisas tervise tee kõrval põtra. Nii et ei saa öelda, et tegu oleks ühe-sama loomaga. Tahan öelda seda, et nende olendite arvu võiks siin kandis natuke piirata. Tagelikult ei ole põder sugugi ohutu loom ning inimesel ei… Loe rohkem »

Ah,
8 aastat tagasi
Reply to  jahimeestele

mis sa plärad.

kunn
8 aastat tagasi
Reply to  jahimeestele

Ega ennem midagi ei muutugi, kui keegi inimene metslooma poolt maha murtakse või põdra jalahoobiga maha lüüakse.
Kutsutakse politsei, kui põder juba kellegi aeda tuleb ja see üritatakse ära ajada. No iga loom tuleb tagasi, kui teda natuke üritatakse minema juhatada.
Metsloom peab oma olemuselt inimest kartma ja nähes inimest koheselt ära jooksma. Meil aga mõned hullud hakkavad metsloomi hoopis toitma.
Praegu on põtradel veel jooksuaeg ja taha mõeldagi, mis juhtuks, kui mõni tervisejooksja paralepas nendega kokku jookseb.
Ühesõnaga inimene istugu kodus ja loomad käivad seal, kus süda lustib.

x
8 aastat tagasi
Reply to  kunn

Mets on siiski ju looma elupaik ja ehk inimene ei pea ilmtingimata igale poole oma tervisejooksuga tikkuma ning minnes võiks säilitada ettevaatuse ja austuse teiste olendite vastu. Näiteks too kevadine lugu: inimene ise lasi metsas vastutustundetult oma koera lahti, mispeale põdralt teenitud õppetunni sai.

Tont.
8 aastat tagasi

Vàga hea pilt,selle vòiks kindlasti mònele fotonàitusele panna. ☺

Pikker
8 aastat tagasi

Compromise Blue – Loomad on lahti vaja metsavahti!