Läänemaa koolid osalesid Eesti koolinoorte meistrivõistlustel

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

Läänemaa koolid, kes olid maakonna jalgpallivõistluste põhjal õiguse Eesti koolispordi liidu meistrivõistlustel mängimiseks välja võidelnud, tegid seda hästi.

Kuigi nii säravalt, kui eelmisel sügisel meie koolid ei esinenud, tuleb võistkondi siiski kiita. Kui eelmist õppeaastat alustasid Läänemaa koolid Eesti koolispordi liidu meistritiitli võitmisega(Lihula gümnaasiumi tüdrukud) ja mitme neljanda koha saavutamisega(meistriliigas Haapsalu põhikool, rahvaliigas kahel korral Noarootsi kool). Siis käesoleva õppeaasta esimestel Eesti koolispordi liidu MV finaalturniiridel jõudsid kõik mänginud koolid esikümnesse. See on korralik stabiilsus.

Tütarlaste 6.–9.klasside meistriliiga finaalturniiril kümne parema kooli hulgas mängisid Läänemaalt kaks kooli. Eelmise aasta Eesti meistritiitlit läks kaitsma Lihula gümnaasium (treener Jaanus Getreu) ja teisena meie maakonnast Taebla gümnaasium (treener Ulrika Tülp). Mõlemad koolid kogesid alagrupiturniiril ebaõnne. Nii Lihulale, kui ka Taeblale sai saatuslikuks üks napp kaotus ja oma alagrupis jäid mõlemad koolid kolmandaks. See tähendas omavahelist mängu selgitamaks välja viies-kuues koht.

Huvitavas mängus suutis Taebla (võistkonna parim Sille Männik) penaltitega Lihula (võistkonna parim Marian–Merit Ring) alistada. Seega Läänemaale Eesti koolispordi liidu MV-lt viies ja kuues koht. Turniiri võitis Suure–Jaani kool. Mainimist väärib, et Lihula gümnaasiumile on Eesti koolispordi liidu meistrivõistlustel esikuuikusse jõudmine sellel sajandil juba 17 kord. Medaleid on võidetud neist lausa kaheksal korral.

Poeglaste 6.–9.klassi meistriliiga turniiril Paides lubati lõppvõistlusele 15 Eesti paremat kooli. Eelmise aasta neljas, Haapsalu põhikool oli ka sellel aastal tubli. Alagrupis alistati näiteks tulevane turniiri pronksikool Paide ühisgümnaasium. Kuid sisse lipsanud kaotus ei võimaldanud heidelda rohkem kui seitsmenda koha eest. Haapsalu põhikoolile (õpetaja Erkki Lass) kuulus lõpuks kaheksas koht. Võistkonna paremaks tunnistati Siim Suitsberg. Võistluse võitis Saku gümnaasium.

Eesti koolispordi liit selgitab paremad jalgpallikoolid välja ka rahvaliiga arvestuses. Rahvaliiga on erinevalt meistriliigast võistlus, kus osaleda tohivad õpilased, kellel puudub Eesti jalgpalliliidu litsents.Meie maakonnast esindas 6.–9.klassi ja 10.–12.klassi arvestuses Taebla gümnaasium (õpetaja Enn Kerge).

Mõlemad turniirid toimusid Valtu kunstmuruväljakul ja Taebla gümnaasium esines südilt. Nooremas vanuserühmas, kus esikoht kuulus Tallinna linnamäe vene lütseumile mängisid Taebla poisid end 12 võistkonna hulgast seitsmendaks. Alagrupi faasis alistati näiteks hilisem pronksimeeskond Avinurme. Võistkonna parimaks tunnistati Tauno Reeder.

Gümnaasiumi arvestuses oli konkurents väga tihe – osales 13 kooli. Nõo reaalgümnaasiumi võiduga lõppenud turniiril õnnestus Taebla gümnaasiumil saavutada ka siin koht esikümnes, võistlus lõpetati üheksanda koha jagamisega. Parim mängija Lauri Loorits.

Viimastel aastatel on Läänemaa koolijalgpalli tase näidanud selgeid paranemismärke ka vabariigi võistlustel. Head tulemused Eesti koolispordi liidu meistrivõistlustelt on selle väga heaks näiteks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments