Spordistipendiumi saab kolm Läänemaa sportlast

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

nelli paju arvo tarmula

Nelli Paju on üks kolmest Läänemaa sportlasest, keda kultuuriministeerium pidas spordistipendiumi väärliseks. Foto Arvo Tarmula.

Teisel poolaastal riiklikku stipendiumi saava 76 sportlase seas on ka kolm Läänemaa noorsportlast — 840 euro suuruse stipendiumi saavad kergejõustiklane Kairit Olenko, maletaja Ottomar Ladva ja vehkleja Nelli Paju.

Kultuuriministeeriumi spordiosakonna nõuniku Margus Klaani sõnul on stipendium oluline toetus ennekõike andekatele noorsportlastele ja nende spordialade esindajatele, kelle ala ei kuulu olümpiamängude kavasse. „Taas esitati väga palju häid kandidaate ning on hea meel tõdeda, et riiklik spordistipendium oli võimalik määrata 76 sportlasele, kelle parimad tulemused loodetavasti seisavad veel ees,“ lisas Klaan.

Spordistipendiumitele esitati 127 sportlast. Taotluste läbivaatamisel arvestas komisjon peamiselt sportlaste tänavu saavutatud tulemusi rahvusvahelistel tiitli- ja suurvõistlustel, spordialaliitude seisukohti, sportlaste osalemist treeningutel ja võistlustel, nende professionaalset suhtumist püstitatud eesmärkide saavutamisse ning sportlaste arengut ja väljavaateid. Sportmängudes arvestati spordialaliidu ettepanekuid toetada silmapaistvaid mängijaid.

Spordistipendium on sportlike tipptulemuste stimuleerimiseks mõeldud riiklik toetus, mida Kultuuriministeerium eraldab kaks korda aastas. Stipendiume jagatakse sportlastele summas 65 940 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments