MTÜ-d on valmis tagama tulevaks aastaks pagulastele üle 100 tugiisiku

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

põgenik pagulaneFoto: Arhiiv

Rahvusvahelise kaitse saajatele on praegu valmis tugiisikuteenust pakkuja MTÜ Johannes Mihkelsoni Keskus (JMK) ja MTÜ Eesti Pagulasabi, kelle kinnitusel on nad järgmise aasta keskpaigaks suutelised tööle rakendama 102 tugiisikut, teatas BNS.

Mõlemal MTÜ-l on praegu tugiisikud Tallinnas ja Tartus, JMK-l ka Lääne-Virumaal. JMK juures töötab 17 tugiisikut ja Pagulasabi koordineerib 30 vabatahtliku tugiisiku tegevust. Lisaks sellele on olemas teatav tugiisikute ressurss koguduste juures, selgub pagulaste ümberasustamise täpsustatud tegevuskavast.

JMK värbab ja koolitab veel tänavu juurde 15 tugiisikut. Tugiisikute värbamisel on seatud eesmärgiks teenuse olemasolu tagamine suuremates keskustes. Pagulasabi vajab täiendavalt ühe tugiisikute koordinaatori töökoha rahastamist. Pagulasabi toimib vabatahtlikkuse alusel. Nende võrgustikus on praegu registreerinud 150 potentsiaalset tugiisikut.

Tänavu detsembrist järgmise aasta jaanuarini on planeeritud koolitada välja 40 vabatahtlikku tugiisikut. Vastavasisuline rahastustaotlus on esitatud Hasartmängumaksu nõukogule. Kokku 2016. aasta keskpaigaks olemas võimekus 102 tugiisiku näol, seisab pagulaste ümberasustamise täpsustatud tegevuskavast. Kuna rahvusvahelise kaitse saajad ei saabu riiki korraga, siis nimetatud arv ei muutu, sest samad tugiisikud roteeruvad ja asuvad töötama uute rahvusvahelise kaitse saajatega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Eks
8 aastat tagasi

……vene okupantidel olid ka oma tugiisikud,kes neid aitasid. Tundub,et Eesti on ainult nime poolest riik.Sest kuidas muidu aidatakse yle piiri maffia ja osade poliitkute poolt El i toodud kontrollimatu taustaga illegaale. Ning neid jààb tulema aegade lòpuni vòi kuni puhkeb kultuuride ja eri uskude sòda. Tugiisikuid oleks hàdasti vaja relv kàes,riigipiiri kaitseks ….?

kodanik
8 aastat tagasi

palju teenindavat personali on vaja 500 pagulase jaoks?