Veskiviigi sadamas algasid ehitustööd

Kaie Ilves

kaie@le.ee

IMG_7440

 

 

 

 

 

 

 

 

 

sadam2 sadam1

Pärast süvendamist on sadamas kiilu all kolm meetrit vett. Arvo Tarmula fotot

Haapsalu Veskiviigi sadamas algasid septembris ehitustööd, pärast mida mahub sadamasse senisest kaks korda rohkem aluseid.

Kui seni oli ärimees Aivar Reivikule kuuluvas Veskiviigi sadamas 30 kaikohta, siis pärast laienemist mahub sadamasse 70 alust. Sadama projektijuht Urmas Pau ütles, et kohe on algamas akvatooriumi süvendamine. Vanad kaid on veest välja tõstetud, ujukid saavad uue laudise. Sadam saab videovalve, parema valgustuse, uue navigatsioonimärgistuse, elektroonilise turismiinfotahvli ja uue slipi. Süvendamisel välja pumbatava materjali tarbeks on kaevatud sadamasse hiiglaslik bassein.

„Basseinis väljapumbatav materjal settib aasta otsa. See, mis pärast veel alles jääb, laotatakse kinnistu territooriumile, ülejääk tuleb minema vedada. Kuhu, ei oska veel öelda. Võib-olla tahavad naaberkinnistud,” ütles Pau.

Pärast süvendamist on sadamas kiilu all kolm meetrit vett, seni on sadamasse pääsenud 1,6 m süvisega jahid.

Pärast akvatooriumi süvendamist paigaldatakse lisakaid. Sadamaehitus läheb kokku maksma 270 000 eurot, millest 180 000 eurot andis EAS väikesadamate toetamise programmist.

Ehitus peaks valmis saama veel sel kuul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
kiilu all kolm meetrit vett
8 aastat tagasi

Kas tõesti sadam süvendatakse 4,6 meetri sügavuseks?
1,6M tänane sügavus ja sellele siis 3M veel kiilu alla.