Politsei ei leidnud Haapsalu linnavalitsuse hoone sodijat

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Soditud seinad SKAN arvo tarmula (1)

Politsei teatas Haapsalu linnavalitsusele, et ei leidnud Haapsalus Posti 34 asuva hoone sodijat.

Haapsalu linnavalitsus sai sodimisega kahju 112,44 eurot.

Haapsalu politseijaoskonna vaneminspektor Küllike Vask kirjutas, et seina värviga rikkumise faktis ei ole süüteo toimepanijat võimalik leida, sest puuduvad talle viitavad tõendid.

„Kui edaspidi mingeid uusi asjaolusid ei ilmne, lõpetatakse väärteomenetlus 14. 08. 2017 seoses aegumisega,” märkis Vask.

Haapsalu linna tabas kevadel grafiito tegemise laine. Hoonetele soditakse peamiselt täheühendit „Skan”. Enamasti on pihta saanud majad, mis asuvad linna peatänava ääres ja lähiümbruses ning Kastani elurajoonis. Arvatavasti käis spreitamine mitme öö jooksul.

Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialisti Tõnu Parbuse rääkis aprillis, et linnavalitsus tegeleb sodimiste kaardistamisega ning teeb politseile avalduse, niipea kui nendepoolne kaardistamine on lõpetatud.
Aprillis leidis linnavalitsus 15 soditud märgistust, nendest kaks kuuluvad linna haldusesse – stend vanal kalmistul ja Õhtukaldal. Ülejäänud soditud pinnad kuuluvad eraomandisse. Parbuse sõnul on linnas soditud kohti veel.

Hoolimata politsei ja linnavalitsuse jõupingutustest jõusid sodija tänavu augustis linnavalitsuse hooneni.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mihkel
8 aastat tagasi

valus,valus..aga õiglane…

Mihkel
8 aastat tagasi

irwwwwwwwwwwwww

pook
8 aastat tagasi

Meie poisid ignorerivad neid ammu. Meie jaoks on nemad koguaeg õhk olnud. Pole vahet kas jookseb mõni näljane peni tänaval või sõidab politseiauto. Koerale pakume sakuskat ja lonksu õlut, aga neile ei anna krammigi.

SÄRTS
8 aastat tagasi
Reply to  pook

аga võiksid proovida ——usu mind pool ei ütle ära

Mihkel
8 aastat tagasi

selle uudise peale tuleb kõiki haapsalu linna kodanikke kutsuda üles kodaniku allumatuse aktsioonile .mentide suhtes…neisse tuleb suhtuda kui tühja õhku…kui tee ääres vehivad..las vehivad võib olla peletavad kärblasi…

Jaanus
8 aastat tagasi

Urmas ise kirjutas selle sinna seina peale peale volikogu lõppemist ma ise nägin.

punn
8 aastat tagasi

ja sinu loogika järgi siis kaupluses sellel vahetusel, kelle kotletid on tulnud magedad ja koolis see õpetaja, kelle klassis jüts on jäänud istuma, pool palka maha :)?

kunn
8 aastat tagasi

Kuidas on lood nende kümnete autode kriipimisega?
Ka ümmargune 0.
Siin pole muud teha, kui minna politseinike palkade kallale.
Praegused tonnised palgad on ikka üle mõistuse palju.
Õigem oleks nii, et kui ikkagi ei avastata enamus kuritegusid nagu praegu, siis pool palgast kärpida.