AS Hoolekandeteenused ei soovi enam Koluvere hooldekodu pidada

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Koluvere hooldekoduKoluveres elab praegu ligi 200 hoolealust. ARHIIV

AS Hoolekandeteenused pole enam huvitatud Koluvere hooldekodu pidamisest ja kavatseb hoolealused mõne aasta pärast kolida uutesse peremajadesse väljaspool Läänemaad. Kullamaa vald tahaks, et uued peremajad ehitataks Koluvere hooldekodu lähistele Ubina maatükile, sama meelt on ka Lääne maavalitsus, sotsiaalministeerium aga ei ole selle plaaniga nõus.

Läinud nädalal AS Hoolekandeteenuste juhi Maarjo Mändma ja sotsiaalministeeriumi sotsiaalala asekantsleri Rait Kuusega kohtunud Lääne maavanem Neeme Suur nentis, et Ubina maatükist ei olda huvitatud.

„Saime kinnitust, et AS Hoolekandeteenused ei näe Koluveres hoolekandekohti. See on viie aasta perspektiiv,” ütles Suur.

Samas oli asekantsler seda meelt, et teoreetiliselt võiks Koluveres hoolekandekohad olla, kui keegi neid sinna taotleks, näiteks kohalik omavalitsus või mõni muu hoolekandeteenuse pakkuja. Neeme Suure sõnul võiks see teoreetiliselt olla ka Lihulas tegutsev Lõuna-Läänemaa sotsiaalhoolekandekeskus.

Suur ütles, et aasta pärast avanevast esimesest taotlusvoorust nagunii ei jõua raha taotleda.

„Seega on aega atra seada,” märkis Suur.

Kui keegi tõepoolest sooviks Koluveres hooldekodu edasi pidada, siis oleks see võimalik praegusest väiksemas mahus. Hoolekandekohtade arvu on ministeerium sidunud asula suurusega, Koluveres oleks võimalik 30 kohaga hooldekodu, mis tähendaks kolme uut peremaja.

Praegu elab Koluvere hooldekodus 175 hoolealust.

„17 peremaja kindlasti läbi ei läheks,” ütles Suur.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Suurjapaks.
8 aastat tagasi

Soovin jääda kohalikuks püsiseaks,
sest miks vaevata ennast ilma põhj-
useta kolimisega kui järgmine koht
on hullem ja praeguses kasvatan ai-
nult iseennast.

Nimi
8 aastat tagasi

Öeldakse, et ega nimi meest riku, aga nagu näha võib nimevahetus naisest mehe teha. Sic!

nojah
8 aastat tagasi

Ei maksa Neeme Suure sõna enam krossigi ,vaat Vägeval vägev rahvas astus tublilt oma kaitseks välja.Või kulus maavanemal riigikogus aeg muudele asjadele ära?

Mihkel
8 aastat tagasi

Eritrea kodakondsusega neegrid varsti peesitavad Koluvere ristis persed püsti…

huvitav
8 aastat tagasi

hmm, kadus küsimus ära. Kas varasemates artiklites esinenud Maarja Mändmaa ja Mario Mändmaa on kaksikud? Mõlemal täpselt sama ametikoht, alles 2013 räägiti Maarja Mändmaast.

Mnjah
8 aastat tagasi
Reply to  huvitav

Naisest saab mees, kas see on tänapäeval mingi ime või? Minu arust on hoolekandeteenuste korraldus ja strateegiline areng suhteliselt halvasti korraldatud ning ei ole lähtutud regionaalsest mõõtmest. Suur on ju ise nii suur, et võiks küsida mida sotsid selleks teinud on? Vastus oleks null asja:)

selline
8 aastat tagasi

ongi EV regionaalpoliitika

Huvitav.....
8 aastat tagasi

palju lossiomanik maksis, et hooldekodu ära kolitakse. Sedagi võik uurida KAPO. Vaevalt et asi on lihtsalt tahtmises.

huvitav ka
8 aastat tagasi
Reply to  Huvitav.....

kas see AS on sotsiaalministeeriumi allüksus või eraldi firma?