Haapsalus oli esimene basseinitriatlon

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

_TJK4636

M12 vanuseklassi võitja Robin Uspenski. Foto: Tiina Liiv

Pühapäeval korraldas Suusaklubi Sula Läänemaa ühisgümnaasiumi 11. klassi õpilase Bruno Laande koolitöö tarvis basseinitriatloni.
Avaalal ujumises N12 vanuseklassis näitas kiireimat aega Berit Raudkats, läbides 100m 1 minuti ja 34 sekundiga. M12 poistest olid temast kiiremad Robin ja Kevin Uspenski, kes ujusid aegadeks vastavalt 1.30 ja 1.32.
M16 vanuseklassi poistest oli ujumises kiireim Harjumaalt kohale sõitnud Argo Raie, kes läbis 200m 2.39-ga.
Väiksed poisid ja tüdrukud startisid ujumisaegade põhjal jalgratta- ja jooksurajale. 4,6km ja 1,25kilometriselt võistlusmaalt saabus finiši esimesena Robin Uspenski. Teisena tuli Robin Reesar ja kolmas oli Kevin Uspenski.
Noorte tüdrukute hulgas võitis Karen Loorens, teine oli Martina Muld ja kolmas Berit Raudkats.
Suuremad poisid, keda oli kokku 4, pidid läbima 9,6 kilomeetrit rattaga ja 2,5 kilomeetrit joostes. Ujumises esimena lõpetanud Raie ei lasknud konkurentidel endale ligineda ja lõpetas võitjana. Teisena saabus Aleksander Sits ja kolmas oli Eric Mathias Hein. Tubli oli ka Ilja Serenko.
Koolipoiss Laande kinnitas, et võistlus kulges täpselt nii nagu pidi. „Lastele meeldis,“ lausus Laande.
Peakorraldaja ja idee autor Kadri Lukk rõhutas, et kuna triatlon on teatavasti äärmiselt raske spordiala on võitjad kõik need 17 vaprat, kes ainuüksi selle katsumuse ette võtsid ja vapralt lõpetasid.
Lukk teatas, et järgmisel aastal tuleb võistlus taas, kuid siis kannab triatlon tänavuse võitja Argo Raie nime.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Tiiu
8 aastat tagasi

Väga ilus ilm! Superlahedad lapsed, kes andsid endast kõik ja suutsid särada ka pärast võistlust! Toredad lapsevanemad,kes toetasid ja elasid igati kaasa kõikidele lastele! Igati lahe üritus!