Vastulause: OÜ Morobell pole rahul töötajaga juhtunud õnnetuse kajastamisega

Kaie Ilves

kaie@le.ee

OÜ Morobell ei ole rahul, et Lääne Elus on ettevõtte kohta seoses töötaja A. Valjajeviga juhtunud õnnetusega korduvalt (sealhulgas 08.07.2015 ja 15.09.2015) avaldatud informatsiooni, mis ei vasta tegelikkusele. 08.07.2014 arvamusartiklis „Mis maksab inimese elu” on seotud ettevõtte nimi juhtumiga, mille asjaolud ei ole isegi sarnased, ning vajalikuks pole peetud küsida ka ettevõtte seisukohta.

Kuna OÜ Morobelli kohta ebaõiget ja halvustavat infot ei pidanud toimetus vajalikuks iseseisvalt ümber lükata, tuleb seda ettevõttel endal teha vastulause vormis.

Ettevõte on pidanud kordi tõdema, et oma vastuse ja seisukoha edastamine ajakirjaniku küsimustele jõuab avalikustamisele selles valguses ja ulatuses, kuidas on soovinud ja näinud seda loo autor. Sageli jääb mulje, et lugu on põhimõtteliselt valmis, ja teise poole vastus, mida on varem küsitud nõutava korrektsuse nimel, kui üldse, saab kajastatud moel, mis ei muudaks juba valmis loo mõtet.

Õnnetuse puhul on tegemist kahtlemata kurva looga, kuid faktidega ei tohiks manipuleerida.

Seetõttu pean vajalikuks esile tuua järgmist:

– Taunitav on Lääne Elu negatiivne suhtumine sellesse, et ettevõte ei ole nõus töötaja hagiga, ja on seetõttu kohtus hagile vastu vaielnud. Oma õiguste eest kohtus seismine ei tohiks olla mis tahes juhul pahakspandav ei hagejale ega kostjale.

– Vale on 08.07.2015 artiklis kajastatud väide, nagu oleks OÜ Morobell jätnud tööõnnetuses viga saanud töötaja ja tema perekonna abita. Mitte keegi ettevõttest ei ole kunagi arvanud ega välja öelnud, et „vaadaku ise, kuidas hakkama saavad”. Vastupidi, algusest peale on abi pakutud, seda korduvalt, ja abi on ka reaalselt antud ning pere ei ole üksi jäetud. Ettevõtte esindajad ja ka laevapere meeskond on perega ühenduses olnud.

Õnnetuse järel kohtusin OÜ Morobelli juhatuse esimehena isiklikult töötaja abikaasa L. Valjajevaga ja kinnitasin, et ettevõte on kohe nõus rahaliselt panustama, kui A. Valjajevi tervise parandamiseks on seda vaja. Esialgu lubas L. Valjajeva seda ka kasutada, nimetades isegi koha Peterburis, kuhu plaanib abikaasaga sõita, kuid seda ei toimunud.

Seega ei vasta tõele Lääne Elu poolt pikemalt kajastatud ettevõtte ükskõikne suhtumine.

– Tõsi on see, et töötaja abikaasa L. Valjajeva esitas selle aja jooksul meedias hulgaliselt valefakte, nagu korraliku lepingu puudumine ja aastaid ametliku palga puudumine (töötaja abikaasal L. Valjajeval endal ei ole kunagi töösuhet olnud OÜga Morobell), abita jätmine ja pärast õnnetust A. Valjajevi saadava sissetuleku tegelikust väiksema summa mainimine.

– Vale on ka 15.09.2015 Lääne Elu artiklis esitatud väide, et OÜ Morobell ja töötaja ei sõlminud kokkulepet sel põhjusel, et Valjajevid polnud nõus esitama avaldust Lääne Elus, samuti ei ole õige, et nõuti avaldust kogu Eesti rahva ees. Valjajevite lepinguline esindaja tegi ettepaneku kohtuväliseks lahenduseks 09.06.2015 toimunud kohtuistungil, millega nõustus OÜ Morobell tingimusel, et avalikkuses esitatud valeväited ümber lükatakse. Vaidlust sellise avaldamise üle ei olnud. Kahjuks jäi lepe saavutamata ühe lause osas.

Raivo Baum, OÜ Morobell juhatuse esimees

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Õigusriigis selgitab süütu või süüdi kohus aga meil ajakirjandus,peale jääb see kes kõvemini karjub .
Vahet pole kas tööõnnetus või mõni muu omavaheline segadus.
Antud juhul kõrvalt vaadates on mõlemal osapoolel natuke õigust ja natuke süüd

Juuli
8 aastat tagasi

Maali, mis planeedi pealt sa oled? Kas sa inimeste keelt ka oskad?

mõni
8 aastat tagasi

maali on lihtsalt väga rumal inimene

Maali
8 aastat tagasi

Kuulge Baum, kas teil piinlik ei ole sellist jama siin ajada? Sandistasite inimese ära aga vastutada ei taha. Kõik see teie nägin-käisin-lubasin teda ju ei aita. Kaua teile vanaraua hoidmise ja inimeste sandistamise eest veel peale makstakse?