Tuleval neljapäeval tuleb heisata riigilipud

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu lipp

Tuleval neljapäeval heisatakse ettevõtjate auks riigilipud.

Ettevõtlusminister Liisa Oviir ütles, et riigilipu heiskamisega tahame juhtida avalikkuse tähelepanu ettevõtlikele inimestele ja ettevõtjate rollile, et ettevõtjaks olemist senisest enam väärtustada. „Ettevõtja on riigi ja ühiskonna tugisammas ning väärib lipupäeva. Kõik, kes sel päeval lipu heiskavad näitavad oma toetust ettevõtjatele,“ lausus Oviir. „Ühiskond kestab ja areneb kiiremini tänu inimestele, kes julgevad unistada ning tahavad ja suudavad oma unistused tegudeks muuta. Just selliste inimeste eestvedamisel luuakse ühiskonnale väärtusi, olgu siis ärilistes või sotsiaalsetes ettevõtmistes.“

5.-11. oktoobrini toimub ettevõtlusnädal pealkirjaga „Nutikas ettevõtlus”, mille raames toimub Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Raplas, Viljandis, Valgas ja Võrus ning paljudes teistes piirkondades ligikaudu 200 seminari, töötuba, ettevõtete külastust ja palju muid ettevõtmisi. Riigilipud heisatakse nädala tähtsaimal päeval 8. oktoobril, kui tähistatakse ettevõtjapäeva.

Päeva esimeses pooles toimub EASi autorikonverents „Liftiga tulevikku“, kus arutletakse selle üle, milliste väljakutsete ees Eesti ettevõtted seisavad, oma lugusid ja kogemusi jagavad Ettevõtluse Auhind 2015 nominendid. Päev lõppeb traditsiooniliselt piduliku Ettevõtluse Auhinna galaüritusega, kus tehakse teatavaks Eesti parimad ettevõtjad. Ettevõtlusnädalat korraldab Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus.

Vastavalt Vabariigi Valitsuse korraldusele on riigiasutustel 8. oktoobril kohustus heisata Eesti lipp, valitsus kutsub üles põhiseaduslikke institutsioone, linna- ja vallavalitsusi ning linna- ja volikogusid heiskama sel päeval riigilipu.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments