-0 C
Haapsalu
Reede, 19. aprill 2024

6 kuu keskmine portaali küljastajate arv kuus: 60 619

Avaleht Uudised Linnuse eritingimuste koostaja kandideerib muinsuskaitse auhinnale

Linnuse eritingimuste koostaja kandideerib muinsuskaitse auhinnale

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

piiskopilinnus

Elo Sova on esitatud tunnustamiseks Haapsalu piiskopilinnuse muinsuskaitse eritingimuste koostamise eest. Foto Arvo Tarmula

Haapsalu piiskopilinnuse muinsuskaitse eritingimuste koostaja OÜ Vana Tallinn on oma kategoorias muinsuskaitseameti tunnustavate nominent. 

Tunnustusele esitatud muinsuskaitse eritingimused Haapsalu piiskopilinnuse väikese linnuse konserveerimiseks ja restaureerimiseks koostas OÜ Vana Tallinn arhitekt Elo Sova.

„Hästi põhjalik, linnust arvestav ja südamega ette võetud töö. Ta on linnuse pulkadeni lahti võtnud,” kiitis piiskopilinnuse juht Kaire Tooming. Ta iseloomustas Sovat kui muinsuskaitselise hoiakuga arhitekti, keda ennast restaureerimine ja varemet konserveerimine väga huvitab ja kelle koostatud eritingimused on linnust 

Tooming selgitas, et muinsuskaitse eritingimused on enne restaureerimis- ja konserveerimistöid koostatav dokument, mis on aluseks projekteerijale projekti koostamisel. Eritingimustes on kirjeldatud mälestiste ajalugu ja varem tehtud töid, üles loetud väärtuslikud ja säilitamist väärivad detailid ning seal antakse ka juhiseid, mida võib mälestise juures teha ja mida mitte. 

Muinsuskaitseamet tõstab igal sügisel esile parimaid restaureeritud mälestisi ja tunnustab koostööpartnerid. Üheteistkümne kategooria parimaid austatakse pidulikul auhinnagalal, mis tänavu toimub 16. oktoobril.

Läänemaa muinsuskaitseinspektor Kalli Pets ütles, et rohkem Läänemaaga seotud nominente tänavu tunnustamiseks esitatud pole. „Meil pole praegu on olnud säravat näidet, peamiselt on tehtud avarii- ja päästetöid,” ütles Pets.  

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments