Ridala opositsioon ei kiirusta vallavanema umbusaldamisega

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Toomas Schmidt

Ridala vallavanem Toomas Schmidt ei saa ennast vallavanema toolil enam väga kindlalt tunda. ARVO TARMULA

Ridala volikogu opostitsiooni liider Reimo Nebokat ütles, et opositsioon ei näe vajadust kiirustada vallavanema Toomas Schmidti umbusaldamisega, aga vajadusel ollakse selleks valmis.

Eile andis Nebokat koos volikogu seitsme liikmega üle eelnõu, et hakata pidama ühinemiskõnelusi Haapsalu linnaga. Eelnõu esitajate seas oli ka kaks valitsusliidu liiget, Kalju Hepner ja Raivo Õiglas.

Suvel püüdis opositsioon Schmidti umbusaldada, aga ei saanud hääli kokku. Nüüd on koos kaheksa häält ja sellest vallavanema vahetuseks piisab. Ridala volikogus on 15 inimest.

„Raske küsimus, me pole seda arutanud,” vastas Nebokat küsimusele, kas sama seltskonnaga on plaanis umbusaldada vallavanemat. „Kui on tahet neil kaheksal, siis miks mitte, aga ma ei näe kiirustamiseks vajadust.”

Nebokati sõnul tuleb volikogul oma otsuste eest vastutada ja „see valmisolek meil on”.

Valitsusliitu kuuluv ja liitumiskõneluste alustamise eelnõule allkirja andnud Raivo Õiglas toonitas, et jutt ei ole veel liitumisest, vaid läbirääkimiste alustamisest. Vallavanema umbusaldamisest ei ole juttu olnud.

„Elame üks päev korraga,” põikles Õiglas kõrvale küsimusest, kuidas tema umbusaldamisse suhtub.

Kalju Hepner, kes kuulub samuti valitsusliitu, ütles, et vallavanem on olnud pikalt ametis ja mugavustsooni langenud. Ka ei meeldnud Hepnerile, et Schmidt kuulub OÜ Pagula nõukogusse. Samas lisas ta, et nii nagu Martnas võimukriis tekitati, Ridalas teha ei tohiks.

„Peab olema ikka põhjus,” ütles Hepner ja lisas, et vallavanemat saab ka teistmoodi survestada. Nii nagu läks näiteks eile Panga küla spordihoonega, mille projekteerimine ja ehitamine õnnestus opositsiooni survel aasta varasemaks tuua. Eile saigi volikogus  arengukavasse, et  spordihoone ehitatakse 2017.

Liitumiskõneluste alustamist Haapsaluga pidas Hepner samuti mõistlikuks. Praegu on selleks õige aeg,  sest kui ise ei tegutse, liidetakse sunniviisil ja siis on vald ilma ka liitumisrahast 100 eurot elaniku pealt.

„Rõngasvaldasid ei jäeta nagunii,” ütles Hepner. „Lääne-Nigulaga ühinemine ei tule ka välja, siis on Puisest Ristini üks vald ja Martna pannakse ilmselt sunniviisiliselt kellegagi kokku.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vasja Vase tänavalt
8 aastat tagasi

Hea meelega tutvus sotsiaal- ja revisjonikomisjoni 2014 ja 2015 aasta koosolekute protokollidega.

Valge+klaar
8 aastat tagasi

Eile andis Nebokat koos volikogu seitsme liikmega üle eelnõu, et hakata pidama ühinemiskõnelusi Haapsalu linnaga. Eelnõu esitajate seas oli ka kaks valitsusliidu liiget, Kalju Hepner ja Raivo Õiglas. Valitsusliitu kuuluv ja liitumiskõneluste alustamise eelnõule allkirja andnud Raivo Õiglas toonitas, et jutt ei ole veel liitumisest, vaid läbirääkimiste alustamisest. Liitumiskõneluste alustamist Haapsaluga pidas Hepner samuti mõistlikuks. Praegu on selleks õige aeg, sest kui ise ei tegutse, liidetakse sunniviisil ja siis on vald ilma ka liitumisrahast 100 eurot elaniku pealt. Kas Reimo, Kalju ja Raivo saavad aru, mida nad teha tahavad ? Alustada läbirääkimisi võimaliku liitumise kohta või alustada liitumiskõnelusi või eesmärk… Loe rohkem »

Miku
8 aastat tagasi

See vallavanem tuleb suusale panna. Kloun kes sõna ei pea.

igatahes
8 aastat tagasi
Reply to  Miku

võõrkeha vallas