Läänemaal tuleks muuta tosin bussipeatuse nime

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Bussipeatus Foto: Arvo Tarmula / arhiiv

Läänemaal tuleks muuta tosin bussipeatuse nime. Foto Arvo Tarmula

Mullu Eesti Keele Instituudilt tellitud analüüsi tulemusel saatis rahandusministeerium omavalitsusele soovitusi bussipeatuste nimede muutmiseks või kohendamiseks. Läänemaal on tehtud ettepanek tosinkonna bussipeatuse nime muutmiseks.

Peamiselt on ettepanekud seotud nime järel lühendi või numbri kaotamisega. Näiteks nagu Vormsil asuv bussipeatuse Suuremõisa I nimi tuleks muuta Suuremõisaks.

Samuti on tehtud ettepanek peatuste Taebla rdtj ja Ridala rdtj puhul asendada lühend sõnaga raudteejaam, kuid ettepaneku tegijad möönavad, et peatuse sildil võiks ka lühend edasi jääda. Paliveres asuv Palivere emt peatus soovitatakse ümber nimetada Kingu tänava. 

Kõigi parandamist vajavate parandamist vajavate bussipeatuste nimed koos soovituste ja põhjendustega leiab ajalehes Postimees avaldatud kaardilt.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Lulusalm ütleb:”üks mees roomas palja tagumikuga üle näitelava ja täitis sellega eeskava”.Kas tõesti ministeeriumites ja omavalitsustes midagi targemat enam teha ei ole.
Kohemaid tuleks 10%nendes töötajaid koondada !

valitsev+koalisatsioon
8 aastat tagasi

50% on ka veel liiast

Pikker
8 aastat tagasi

Jälle juhitakse inimeste tähelepanu mujale riigi tegelikest probleemidest!

Grants
8 aastat tagasi

Nõukaajal oli enamuses ENSV linnades tänav VILENINA.

2.kodanik
8 aastat tagasi

Kas riigil tõesti raha kuhugi mujale toppida ei ole, kui sellise juraga tegeletakse? Kas on kellegil jäänud bussiga sõitmata sellepärast, et peatuse nimi ei kõla kõrvu hellitavalt? Pigem ikka peatuste asukoht ja sõidugraafikud peaksid teemaks olema.

Kuglimugli
8 aastat tagasi

Mis sest rongist raudteejaam on ju alles. Ja igaüks teab, kus see peatus on.

juku
8 aastat tagasi

Miks alles jätta iganenud nimetus raudteejaam. Rong ei sõida enam ammu, ärgake üles unimütsid- nimemuutjad.

ämarik
8 aastat tagasi

Vabandust,aga lühend raudteejaamast juba vene valitsuse ajal oli.Mina oma lapsemõistusega ei saanud mitte aru,mida see tähendas.Sama saladuslik sõnarivi kui mutimetroo.