Äripäeva Rikaste TOP-is on läänlastest kõrgeimal kohal Gerhard Eberle

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Rikaste top

OÜ Lade omanik Gerhard Eberle on seekordses Äripäeva Rikaste TOP-is 96. kohal. Päästevarustust tootva ettevõtte omaniku vara suuruseks on arvutatud 26,64 miljonit eurot.

Järgmise läänlasena leiab Äripäeva TOP-ist 98. kohalt Haapsalu Uksetehase omaniku Koit Uusi, kelle vara suuruse on Äripäev hinnanud 26,034 miljonile eurole.

Lääne Elu ja liisingfirma omanik Arne Veske on Äripäeva Rikaste TOP-is 19,195 miljoni euroga 132. kohal.

190. kohal on Olari Taal (13,682 miljonit eurot), 247. kohal Märt Järvik (10,725 miljonit eurot), 254. kohal Raivo Baum (10, 439 miljonit eurot) ja 417. kohal Veiko Tishler (6,48 miljonit eurot).

Rikaste TOPi võitis sel aastal TransferWise'i asutaja Kristo Käärmann, kelle vara väärtuseks hindas Äripäev 234 miljonit eurot. Värske edetabeli esiviisikus on lisaks Käärmannile eelmise aasta võitja Oleg Ossinovski, TransferWise'i teine asutaja Taavet Hinrikus, Merko Ehituse suuromanik Toomas Annus ja Ukrainas kaubanduskinnisvara arendav Hillar Teder.

Äripäev on rikaste tabeli koostamisel võtnud arvesse ettevõtjatele kuuluvate firmade väärtuse, osaluse börsifirmades ning vähestel juhtudel ettevõtte müügist saadud kasumi. Börsil noteerimata firmade väärtus on arvestatud 2014. aasta majandusaruande põhjal. Väga kiiresti kasvavate firmade puhul on arvestatud ka 2015. aasta prognoosiga. Äripäev on võtnud aluseks ka aktsiakapitali laienemisega kaasnenud tehinguhindu (näiteks raha kaasanud IT-firmade puhul).

Vaata Äripäeva Rikaste TOP-i siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments