Postimees: Marjulist ehmatas Noarootsi rajatud metsatee

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Postimees kirjutab Riigimetsa majandamise keskuse (RMK) poolt Noarootsis asuv Seenemetsa tee ehitustööst, mis on nii suurelt ette võtnud, et see ehmatab marjulisi

Noarootsi sattunud marjuline kirjutas sotsiaalmeedias: „Tee algab kitsa kruusakattega metsateelt ja lõppeb metsas. Kokku ligi 1,6 kilomeetrit esmaklassilist sügavate eurokraavidega autostradat, ristumised metsasihtidega on välja ehitatud foorivalmidusega teeristidena.”

Noarootsi vallas Einbi külas asuv 1,56 km pikkune Seenemetsa tee on ehitatakse RMK metsaparandustalituse tellitud ehitustööde käigus. Tee valmimise tähtaeg oli märgitud tänavu septembrisse.

RMK metsaparanduse peaspetsialist Toomas Kivisto ütles Postimehele, et Seenemetsa tee on üks Läänemaa metskonnas sel aastal valminud ja valmivatest metsaparandusobjektidest. Senine pinnastee on Kivisto sõnul metsamajandamise eesmärgil projekteeritud ja rekonstrueeritud nelja ja poole meetri laiuseks kruusateeks. „Tee laius võimaldab puidu laadimist ja väljavedu raskeveokitega, seni oli see sisuliselt võimatu,” kommenteeris Kivisto. Pinnavee ärajuhtimiseks ja teemulde kuivendamiseks rajatakse Kivisto sõnul teede äärde nõvad või kraavid.

RMK on varem teatanud, nende tellimusel ehitatakse sel aastal Läänemaa metsadesse 17 km metsateid, tööd lähevad maksma 380 000 eurot.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimanni sõnul valmib Läänemaal tänavu neli metsateed, pikim neist on Tuhaaru tee ja Turvaste tee kokku 9,7 km. Üle Eesti ehitatakse ja uuendatakse sel aastal RMK tellimusel 489 kilomeetrit metsateid, kuivendussüsteeme rekonstrueeritakse 23 800 hektaril. Sellisteks investeeringuteks ja regulaarseteks hooldustöödeks kulub 23,3 miljonit eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
12 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
METSATEE
8 aastat tagasi

ööööäääääööööööööbbbböööööööööö

Puise nina
8 aastat tagasi

Ehmatavaid tõsiasju kohtab igal pool. No ei saa lihtinimene Puise ninalgi mere äärde. Ainut ähvardavad eraomandi sildid ja okastraat igast ilmakaarest rannaribadel ees. Kuidas ikka nii võib?

see
8 aastat tagasi
Reply to  Puise nina

on EV versioon endise Nliidu piiritsoonidest, kuhu võõral polnud asja ja omad olid pealekaebajad

kodanik
8 aastat tagasi

paraku jah, tasub ilmselt ehitada laiu asfaltteid, sest massiline metsaraie toob piisavalt sisse. RMK juhi otsesed sõnad meedias on olnud, et eesti mets on rahamasin ja ta kavatseb sellest veel parema rahamasina teha. Tõeline eestlane muidugi laseks ennast sellise mõttekäigu peale maha.

juss
8 aastat tagasi
Reply to  kodanik

no aga lase ennast siis maha, mis muidu tõmbled?

kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  juss

mul endal nimelt ei tuleks pähe Eesti metsast teha rahamasinat, seetõttu ei ole vaja suitsiidseks minna. Aga armastan kodumaad piisavalt, et ennast tõeliseks eestlaseks pidada ja praegune metsade laastamine ei näe enam metsamajandamise moodi kuidagi välja. Mõistetavalt pole siin alati rmk süüdi, sest väga palju erametsaomanikke tegutseb ka sarnase mõtteviisiga, et mets ongi ainult puiduressurss ja muud midagi. Kahju. Paljudele inimestele on sellist asja paha pealt vaadata, elukutselistele metsandusinimestele samuti.

mingi
8 aastat tagasi

tagavara lennuväli meie ainukesele kukuruusnikule

sahiib
8 aastat tagasi

Kes seal metsarajal ikka jalutada julgeb. Kui juba Haapsalus Paralepas peremehitsevad ja karusid on nähtud linna lähedal, siis Noarootsi suguses maakolkas ainult metsaelukad elavadki.

!!!
8 aastat tagasi

et saaks riigimetsa paremini maha vötta…

3.kodanik
8 aastat tagasi

10 p eelmisele kommentaarile

2.kodanik
8 aastat tagasi

Kindlasti tasub võtta suurem kogus validooli kaasa, kui linnavurle metsa seenele läheb. Kunagi ei tea, kus maanteega kohtuda võid. Mõni tee on nii salakaval, et passib põõsa taga vaikselt ja siis äkki kargab välja. Seakatk on selle kõige kõrval köömes….

siisike
8 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

Väga hea! 🙂 Selliseid kommentaare ainult loekski, hea tuju terveks päevaks.