Lõuna-Läänemaa tüdrukud osalesid jalgpallifestivalil

Kristjan Kosk

kristjan.kosk@le.ee

20150927_130824

Lõuna-Läänemaa jalgpalli tüdrukud. Foto: Hanneloore Pärnpuu

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tüdrukud osalesid jalgpallifestivalil.

Kolmandat aastat Eesti jalgpalli liidu poolt korraldatav tüdrukute jalgpallifestival „Live Your Goals” kogub Eesti jalgpallitüdrukute hulgas üha populaarsust. „Festivalist võivad osa võtta tüdrukud vanuses 5-14 eluaastat. Eelnev kokkupuude jalgpalliga ei ole oluline ja mänguoskused ei mängi mingit rolli. Soovime üritusega jalgpalli juurde tuua uusi tüdrukuid ja tänu meie üritustele oleme selle ka saavutanud. Loomulikult võivad osaleda juba treeningutel käivad tütarlapsed. Osalemine on kõigile tasuta,” ütles jalgpalliliidu rahvajalgpalli osakonna juhataja, endine tippjalgpallur Teet Allas.

Jalgpallifestivalil treenivad lapsed tuntud jalgpallurite käe all. Lastele tehakse erinevaid harjutusi, mängitakse ja lustitakse. Iga osaleja saab päevast mälestuseks kihvti T-särgi kingituseks jalgpall.

Eelmistel aastatel toimusid festivalid kevadeti ühel päeval, erinevates Eesti linnades korraga. Tänavu on festivali korraldus oluliselt muutunud. „Tänavu toimub tüdrukute jalgpallifestival Rakveres, Tallinnas, Pärnus, Tartus ja Kuressaares. Kõikide linnade jaoks on festivalil oma päev. Sügisel peetakse festivali teadlikult, sest uue õppeaasta alguses tehakse ka valikud kooliaasta harrastustes,” ütles Allas.

Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi osales juba teist aastat.

Teist aastat võtsid jalgpallifestivalist osa Lõuna-Läänemaa jalgpalliklubi tüdrukud. 27.septembril Pärnus peetud tüdrukute jalgpallipidu oli väga osavõturohke. Kokku osales Pärnus 120 jalgpallitüdrukut, kaheksast erinevast jalgpalliklubist. Lõuna-Läänemaa JK oli esindatud 8 tüdrukuga, kellest 4 tüdrukut alles sellel õppeaastal klubi juures treeninguid alustanud.

Pärnus tegelesid lastega värskelt 2015 aasta Eesti naiste jalgpallimeistriks tulnud Pärnu JK naiskonna jalgpallurid. Väga paljud värsketest meistritest, kes sel päeval lastega tegelesid, kuuluvad ka Eesti rahvusnaiskonda. Kõik osalejad jaotati kolme erinevasse vanuserühma ja kõikides vanuserühmades käis usin töö. Harjutused olid lapsesõbralikud ja tüdrukud said toreda päeva jalgpalli keskel. Päeva lõpetuseks mängis kogu 120-ne pealine tütarlaste võistkond treenerite vastu. Õpilased võitsid 2:0.
Kuna festivalil olid kohal palju tippmängijaid ja ka Eesti naistekoondise peatreener Keith Boanas, oli tüdrukutel suur võimalus küsida autogrammi ja teha pilti. Seda ka väga palju kasutati.

Allas ütles, et kuigi Kuressaare jalgpallipäev on veel ees, on osalejate rekord juba eelmiste aastatega võrreldes löödud. Nii Pärnus, kui kogu Eestis kokku. Just läbi taoliste ürituste on üks võimalus tuua ja jätta lapsed spordi juurde.
 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments