Kaitseliidu Lääne maleval on oma orkester

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Pühapäeval tegi Haapsalu linnuseõuel oma esimese avaliku etteaste Kaitseliidu Lääne maleva orkester.

Lääne maleva paarikümneliikmelises puhkpilliorkestris mängivad Mati Põdra dirigendikepi all peamiselt Lõuna-Läänemaa 10-16aastased noored ja nende kõrval löövad kaasa ka mõned täiskasvanud.

Orkestri juht Mati Põdra õpetab Lihula kunsti- ja muusikakoolis vaskpuhkpille ja löökpille ning koordineerib ühtlasi kogu Kaitseliidu orkestritegevust. "Puhkpillimuusika sobib Kaitseliiduga hästi, sest puhkpillimuusika ongi militaarkeskkonnast pärit," ütles Põdra.

Põdra sõnul sündis orkester mõneti läbi juhuse. „Õpetajatöö käigus selgus, et paljud muusikakooli õpilased on ka noorkotkad või kodutütred ja nii oli võimalik Lääne malevas kokku panna orkester, mis oma ea poolest saaks mitu aastat samas koosseisus mängida,” selgitas ta.

Kõik vajalikud pillid on Kaitseliidu Lääne maleva orkestris esindatud. Põdra ütles, et kuigi orkestri tuumiku moodustavad Lihula kunsti- ja muusikakooli õpilased, pole uks suletud ka teiste ees ja huvi orkestriga liitumise vastu on tuntud. „Kasvada saame üht või teist pillirühma tihendades,” lisas ta.

Kuigi orkestri esimene avalik ülesastumine oli täna, on väiksemaid esinemisi olnud ka varem ja kogemusi on noored pillimehed aga saanud ka Kaitseliidu ühendorkestris osaledes.

Kaitseliidu linnamäng 32 Kaitseliidu linnamäng 31 Kaitseliidu linnamäng 30 Kaitseliidu linnamäng 29

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments