Kullamaal tuleb kultuurikonverents

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Laulev Kullamaa (2)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kullamaa koguduse õpetaja Heinrich Gutsleffi mälestuskivi. ARHIIV

Sel laupäeval on Kullamaal eestikeelsele Piiblile pühendatud kultuurikonverents. 

Eesti kirjakeele kujunemisest teeb ettekande keeleteadlane, integratsiooni uurimise instituudi juhtivteadur filosoofiadoktor Mart Rannut. Teine teema on Piibli ja vaimuliku kirjanduse levik XVIII ja XIX sajandil. Sellest räägib ajaloolane, Eesti muinsuskaitse seltsi asutajaliige ja Eesti piibliseltsi peasekretär Jaan Bärenson, teatas Lembitu Twerdianski.

„Need teemad on praegu ülitähtsad meelde tuletama, et eesti keel ja meel said hakata alles siis arenema, kui tekkis eestikeelne kirjasõna,” selgitas Twerdianski.

Pärastlõunal kell 14.30 on Kullamaa kirikus pidulik kontsert „Maarjamaale”. Esinevad orelikunstnik Tiia Tenno ja viiulisolist Meelis Vahar. Kullamaa kultuurimaja galeriis on eestikeelse Piibli näitus. 

Konverents ja kontsert on pühendatud teema-aastale „Kaheksa sajandit Maarjamaad" ja 300 aasta möödumisele eestikeelse Uue Testamendi ilmumisest. Selle peatoimetaja oli Kullamaa koguduse tollane õpetaja Heinrich Gutsleff.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments