Rõdult alla kukkunud väikelapse ema smugeldas MMS-i rühmituse abiga kemikaale lastehaiglasse

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

mänguasi laps lasteaedFoto: Arhiiv

Tallinna lastehaigla kinnitab, et haigla meditsiinipersonal on vähemalt paar korda takistanud kloordioksiidi rühmituse kasutatavate kemikaalide väikestele patsientidele andmist, kirjutab tänases Eesti Päevalehes ajakirjanik Tuuli Jõesaar.

Suvel juhtus ühe Eesti väikelapsega ränk õnnetus. Ta kukkus kõrgelt alla ja sai rängalt vigastada. Laps toimetati Tallinna lastehaiglasse, kus tal diagnoositi koljuluu murrud ja ajuturse ning ta viidi kunstlikku koomasse.

Lapse ema, kelle nime Eesti Päevaleht ei avalda, oli mõistetavalt ahastuses ja kartis väga oma lapse pärast. Päev pärast õnnetust kirjutas kloordioksiidi rühmituse ja kõigi ebateaduse hääletoru telegram.ee-ga väga lähedalt seotud inimene Facebookis, et otsib DMSO-d ehk dimetüülsulfoksiidi sõbrale, kelle laps on ränga õnnetuse tõttu haiglas. Postitaja kirjeldas täpselt ka lapse vigastusi – koljuluumurde ja ajuturset.

Dimetüülsulfoksiid ehk DMSO on kloordioksiidi äris tuntud MMS-i kaaspreparaat. See on kudesid läbistav lahusti, mida kasutatakse hobuste raviks, aga ka inimmeditsiinis koostisosana liigesehaiguste ravimites.

Telegramiga seotud inimese üleskutsele reageeris mitu Facebooki MMS-i rühmituse põhiliiget. Rühmituses sageli samuti „ravinõu” postitav Claire Pullinen osutas, et eespool tutvustatud dimetüülsulfoksiidi saab Merili Kukuškini käest, ja lisas omalt poolt nõuandena ka ühe homoöpaatia- preparaadi nime. Kukuškin vastas, et saab dimetüülsulfoksiidi anda küll. Järgmine grupiliige lisas, et elab haigla lähedal ja „SOS-olukordi” esinevat ikka aeg-ajalt ja seega oleks vaja tema juurde koju tuua kemikaalide varu.

Samal õhtul hiljem raporteeris Kukuškin, et kemikaal on haiglasse toimetatud.

Eile vestles väikelapse ema ka Eesti Päevalehega. Naine tunnistas dimetüülsulfoksiidi lastehaiglasse smugeldamist. Ta möönis ka, et ei tea, mida see aine endast kujutab, ega ka küsinud selle kohta. Aine kasutamist põhjendas ta sellega, et arstid ei teinud tema hinnangul lapse heaks piisavalt. Nüüd on lapsel parem ja seega on dimetüülsulfoksiidi ravitoime tema jaoks piisavalt tõestatud.

See juhtum ei ole paraku ainus, kui kloordioksiidi rühmitus on proovinud sekkuda juba arstide käe alla jõudnud väikeste patsientide ellu. Õnneks on meditsiinipersonal suutnud lastele ohtlike kemikaalide manustamise ära hoida.

Perearst Eero Merilind vaatas Eesti Päevalehe palvel kloordioksiidi grupis esitatud koljuluumurdude ja ajuturse „ravijuhise” läbi ja nõustus seda kommenteerima viisil, mis oleks arusaadav ka tavainimesele. „Kukkumisel kahjustab koljuluumurd ajukestasid. Ajuvedeliku tsirkulatsioon häirub ja tekib ajuturse. Vaja on rahu, koljuluud fikseerida ja anda turset alandavad vahendid veeni. Muu ei ole meditsiiniliselt tõendatud efektiga,” selgitas ta.

Kloordioksiidi grupis Merili Kukuškini ja tema mõttekaaslaste esitatud versioon, et nahale tuleb määrida lahustit ning suu kaudu anda homöopaatilisi terakesi, on arsti kinnitusel absurdne.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
10 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
gbd
8 aastat tagasi

Sisetunne ei ole siiani alt vedanud,tähesäral on alati oma tumedam varjupool.

...
8 aastat tagasi

Sellised ullikesed emad on ikka erakordselt ohtlikud oma lähedastele. Kui nad puhtalt usu pinnal ükskõik, mis sodi sisse joodavad, siis pole ka välistatud, et ühel päeval annab kallis emme 5 tilka torusiili, sest keegi ütles, et see pidavat hästi organismi puhastama.

ju siis tõestatud
8 aastat tagasi

” Muu ei ole meditsiiniliselt tõendatud efektiga,” selgitas ta.” Nüüd on siis tõestatud?

Ee..
8 aastat tagasi

ee.. kui lapsel parem hakkas, kas siis on mõtet ravimi üle viriseda? Kui laps oleks DMSOst tüsistused saanud, oleks teine iva… No ma ei saa aru mis toimub?

Mnjah
8 aastat tagasi
Reply to  Ee..

Oled loll või oledki loll?

mei
8 aastat tagasi
Reply to  Ee..

hakka mõtlema siis saad aru. tainapea…

ATS
8 aastat tagasi

auuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

Mnjah
8 aastat tagasi

Püha ristivägi, tundub sedapsi, et trahv oli liiga leebe karistus.
Vana Albert ikka ütles kuldsed sõnad, et inimlik lollus ja maailmaruum on lõpmatud, aga viimase nimetatu kohta on tal kahtlused.

kodanik
8 aastat tagasi
Reply to  Mnjah

Kahjuks peab nõustuma! Lisaks veel smugeldada selliseid asju lastehaiglasse. Ei imesta kui ta haiglas veel mõnele mures lapsevaemale seda edasi andis. Hirmuga hakka mõtlema,mis edaspidi juhtuda võib kui ema end jälle mõistetavalt ahastuses tunneb.

maali
8 aastat tagasi

püharistivägi 🙁