Savisaare ametist kõrvaldamine lükkus edasi, Kallo küsimus võib selguda reedel

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Riigiprokuratuur taotleb ka Tallinna linnavolikogu juhi Kalev Kallo ametist kõrvaldamist eeluurimise ajaks, kohus teeb selle kohta määruse reedel.

Harju maakohus arutas korruptsioonikahtlustuse saanud Kallo ametist kõrvaldamise taotlust kolmapäeva pärastlõunal, määrust on oodata reedeks.

Sama on riigiprokuratuur taotlenud ka Tallinna linnapea Edgar Savisaare kohta. Et kaitsjad polnud saanud kolmapäeval prokuröri taotlusega tutvuda, arutab kohus seda teemat neljapäeval. Millal kohus Savisaare asjus määruse teeb, pole teada.

Kriminaalmenetluse seadustik lubab kahtlustatavat ametist kõrvaldada, kui ta võib edasi töötades jätkuvalt toime panna kuritegusid või kui edasitöötamine võib kahjustada kriminaalmenetlust.

Riigiprokuratuur põhjendab taotluse esitamist pärast seda, kui eeluurimiskohtunik on teinud otsuse, kas taotlus rahuldatakse või mitte.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments