Savisaar keeldus kaitsepolitseis ütlusi andmast

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Teisipäeval korruptsioonis kahtlustuse saanud Tallinna linnapea Edgar Savisaare kaitsja vandeadvokaat ÜllarTalviste kinnitas BNS-ile, et tema kaitsealune keeldus täna kaitsepolitseis ütluste andmisest.

Talviste sõnul oli Savisaar kolmapäeval kutsutud kaitsepolitseisse, kus tehti koopia tema märkmikust ning seejärel tagastati see talle. "Ühtluste andmisest Savisaar praegu keeldus," ütles Talviste, soovimata ennustada, kas tema kaitsealune valib sellise taktika kuni kohtueelse menetluse lõppemiseni.

Talviste sõnul ei ole ütluste andmisest keeldumises midagi tavatut.

"Kriminaalmenetluse tõendamiskoormus on selline, et mitte isik ei pea oma süütust tõendama, vaid riik peab tõendama tema süüd. Seega asjaolu, kas keegi anna ütluseid, või mitte, ei saa üle tähtsustada," ütles Talviste.

Savisaarele ja veel kuuele inimesele esitas kaitsepolitsei teisipäeval kahtlustuse korruptsioonis.

Savisaar rääkis kolmapäeva hommikul Poska majas ajakirjanikele, et tegemist on tema ja Keskerakonna vastu suunatud poliitilise rünnakuga Toompealt.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
juss
8 aastat tagasi

Talviste sõnul ei ole ütluste andmisest keeldumises midagi tavatut.
Loll jutt! Kui inimene on süütu, teeb ta koostööd uurijatega! Aga leida EV ausat poliitikut….