Alender, Purga ja Kersna: ärge eksperimenteerige oma laste peal

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

Riigikogu liikmed Yoko Alender, Heidy Purga ja Liina Kersna kutsuvad lapsevanemaid üles usaldama Eesti kõrgelt arenenud meditsiinisüsteemi, sest omaalgatuslikud meditsiinilised katsetused laste peal võivad lõppeda pöördumatute tervisekahjustustega.

„Me kõik tahame oma lastele head. Ükski terve mõistusega lapsevanem ei soovi oma lapsele halba. Palun, ärge eksperimenteerige oma laste peal ainetega, mille kohta puuduvad igasugused teaduslikud uuringud. Meist keegi ei taha ju oma laste peal teha inimkatseid,“ kirjutavad reformierakondlased Alender, Purga ja Kersna oma ühisavalduses.

Terviseamet on hoiatanud, et kloordioksiidi tarvitamine isegi väikestes kogustes võib põhjustada tervisekahjustusi. Ameti sõnul on tegemist enamasti tööstuses ja desinfitseerimisvahendina kasutatava ainega, mille tarvitamine on ohtlik ja võib põhjustada pöördumatuid tervisekahjustusi. Yoko Alender, Heidy Purga ja Liina Kersna panevad lapsevanematele südamele, et juhul keegi teab last, kes on tarvitanud kloordioksiidi või nn MMSi, siis tuleks ta esimesel võimalusel viia perearsti juurde kontrolli. Kui aga ainet tarvitanud laps oksendab või kurdab kõhuvalu, peaks viivitamatult arsti poole pöörduma.

„Me kõik tahame, et meie lapsed oleksid terved ja rõõmsad. Hoolitseme selle eest, et nende toidulaud oleks tervislik ja mitmekesine, et nad saaksid piisavalt liikuda ning kiidame neid ka väikeste hästi tehtud asjade eest, et nad kunagi ei unustaks kui kallid nad meile on. Siis on meie lapsed terved ja õnnelikud,“ soovitavad Alender, Kersna ja Purga ning lisavad, et tervise murede korral tasub kindlasti pöörduda perearsti poole või helistada lastearsti nõuandetelefonile 1599.

Mürgistuste kahtluse või mürgistuste korral on võimalik infot ja nõu küsida terviseameti mürgituseinfoliinilt 16 662, kuhu helistamine on anonüümne, kõnedele vastatakse ööpäevaringselt kõikidel nädalapäevadel.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
5 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Milleks nii sapised nende inimeste peale, kes võtavad sõna õige asja eest?

Indrek
8 aastat tagasi
Reply to  Mailis

Miks arvad, et tegemist õige asjaga?

Pikker
8 aastat tagasi

“Kolm nulli oü”

sellest
8 aastat tagasi

kärsnast sab ka varsti mürgituse

pähh Purga
8 aastat tagasi

Alender ja Purga lasevad lastel kanepit tõmmata kõhuvalu korral…