Täna algas kohtuprotsess Viljandi koolitulistaja üle

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Tartu maakohtu Viljandi kohtumajas algas täna hommikul kohtuprotsess Viljandis Paalalinna koolis õpetaja maha lasknud noormehe üle.

Et Viljandi kohtumajas toimub midagi tavapärasest erinevat, andsid tunnistust kolm politseiautot, mis iga paari minuti järel kohtumajast mööda sõitsid ja aeg-ajalt peatusid. Samuti oli kohal kümmekond ajakirjanikku.

Mõni minut enne kella kümmet tõi politseikonvoi kohtumajja ka süüaluse, 16-aastase noormehe, kes kapuutsiga nägu varjates raudus kätega istungitesaali toimetati. Kohal oli ka tema isa, kaitsja, prokurör ja kannatanute esindaja.

Kohus asus süüasja arutama kinniste usta taga üldmenetluses.

Süüasja arutamine kinnisel istungil toimub praeguse ajakava järgi lisaks tänasele ka 22.-25. ja 30. septembril ning 1. ja 7. oktoobril. Sel ajal uuritakse tõendeid, sealhulgas kuulatakse üle süüdistatav, kannatanud ja tunnistajad, ning peetakse kohtuvaidlused.

Kohtulahendi avalik kuulutamine peaks eeldatavasti toimuma 20. oktoobril.

Mullu 27. oktoobril veidi enne kella 14 avas 15-aastane poiss Viljandi Paalalinna koolis tunni ajal relvast tule, mille tagajärjel sai surma sama kooli saksa keele õpetaja Ene Sarap. Tulistaja oli sama kooli 9. klassi õpilane ning veretöö ajal viibis samas klassiruumis peale õpetaja veel neli inimest.

Poiss avas tule oma isa seaduslikust relvast. Praegu on teada, et tulistamiseks kasutatud relv asus poisi elukohas lukustatud relvakapis.

Juhtumi uurimiseks alustati kriminaalmenetlust karistusseadustiku tapmist käsitleva paragrahvi alusel. Süüdimõistmise korral saab poissi karistada maksimaalselt kümneaastase vangistusega.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments