Piirivalvur tulistas end relva üleandmisel

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

IMG_1494

Haapsalu piirivalvekordon. ARVO TARMULA

Politsei pressiesindaja Tuuli Härson teatas Lääne Elule, et piirivalvur tulistas end relva üleandmisel sisekontrollibüroo töötajaile.

Härson märkis, et piirivalvurit läks kinni pidama viis sisekontrollibüroo töötajat, neist neli Lääne prefektuurist ning üks Tallinnast. 

Piirivalvur asus sel ajal Haapsalu kordoni ruumes Bürgermeistri holmil. Väidetavatsi korraldas politsei samal ajal asjad nii, et kõik teised piiirvalvurid ja politseinikud olid kordonist lahkunud.

„Kinnipidamine toimus hoone puhkeruumis, kus kõrvalisi inimesi ei olnud ning ametnik tulistas end sisekontrollibüroo töötajate juuresolekul,” kinnitas Härson.

„Võimalus end tulistada tekkis mehel väidetavalt siis, kui ta pidi üle andma vööl oleva teenistusrelva. Uurimine peab andma vastuse, kuidas sai relva ära andmisel tekkida kahtlustaval võimalus end tulistada, sest kinnipidamisel peavad politseinikud tegema enda poolt kõik, et tagatud oleks nii kinnipeetava kui ametnike endi turvalisus,” märkis Härson.

Sisekontrollibüroo töötajate tegevust uurib praegu Põhja prefektuur, uurimist koordineerib riigiprokurör Vahur Verte.

„Sisekontrollibüroo töötajatel oli kaasas läbiotsimismäärus. Meest ei olnud plaanis vahistada,” lisas Härson.

Piirivalvur tulistas end meelekohta kolmapäeval kell 15.25.  

„Haapsalu arstid püüdsid mehe elu päästa, kuid ta suri kella poole üheksa paiku,” kinnitas Härson.

Koos teatega piirivalvuri enesetapust tuli kõikidele meediaväljaannetele ka info, et piirivalvurit kahtlustati alaealise vastu suunatud seksuaalkuriteos.

„Politsei otsustas avaldada informatsiooni alustatud kriminaalmenetluse olemuse kohta, sest politseiametnikule esitatud kahtlustuse suhtes on ülekaalukas avalik huvi. Me ei avalda detailsemat informatsiooni kahtlustuse sisu kohta,” kinnitas Härson.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Annely Erm ütles, et enesetapu teinud Haapsalu piirivalvuri süüasjas on kolm kannatanut.

„Uurimisel oli võimalik seksuaalkuritegu alaealise vastu. Kuna menetlus oli alles algusjärgus ja et tegemist on delikaatse teemaga, siis ei saa alaealiste kannatanute, võimalikke kannatanuid on kolm, huvides selle üksikasju avaldada,” märkis Erm.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
25 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Mailis
8 aastat tagasi

Täiesti Ainoga sama meelt.

Aino
8 aastat tagasi

Lõpetage juba see möla.Inimest ei ole enam ja oletamine ei ole ilus.Seda polegi tarvis kõigile teada ,et mis juhtus ja kuidas juhtus.Sügav kaastunne vanematele ja sugulastele.Kõik.

Noarootslane
8 aastat tagasi

võib olla et ei olnudki enesetapp…vaid lihtsalt lasti kuul pähe..kuna teadis liiga palju..

juss
8 aastat tagasi
Reply to  Noarootslane

Kas sul raske ei ole niimoodi elada?

Vot
8 aastat tagasi
Reply to  Noarootslane

Mis krdi pärast on mul sama tunne…,et teadis liiga palju.Milleks oli vaja kõik teised sealt enne ära saata?? Kättemaks?Või veel midagi muud?? Aga,et asi üldsusele kuidagi teisiti paistaks,siis tuldi välja lihtsalt sellise süüdistusega,mis lihtsalt näitaks inimest nii rõvedas valguses.Inimene on ju surnud-pole vahet,mis süü talle panna.Aga tegemist oli ju väga vastutuleliku ja toreda inimesega,kes oskas näha rohkem,kui keskmine eestlane….

Haapsallane
8 aastat tagasi

Aadu olen sinuga nõus.
Kui ahitstaud on 8-aastaseid lapsi, siis ma ei mõista, miks Haapsalu politsei sõidab ringi mustade lintidega, justkui õigustaks pedofiiliat.

Mare
8 aastat tagasi
Reply to  Haapsallane

Uurimine pole lõppenud, mis tõendaks süüd. Keegi meist ei ole kursis, mis on tegelikult selle loo taga ja kõige parem oleks sellisel puhul suu kinni hoida.

Aadu
8 aastat tagasi

Kui oled puhas poiss siis ei lase endale kuuli pähe. Kaastunne ahistatud lastele!

Mailis
8 aastat tagasi

Kas sisekontrollil ei olnud aega kinnipidamisega oodata, kui mees tööpäeva lõpetaks, teenistusrelvata uksest väljuks? No on ikka kord ja korra täitmine…Sügav kaastunne lähedastele.

Noarootslane
8 aastat tagasi

võib muidugi ka see olla et anti teenistuspüstol korraks tagasi kuul rauas…ja 10 minutit aega otsustamiseks,et surra väärikalt…
miks muidu kõrvaldati kogu kordoni territooriumilt seal töötavad ametnikud…

?
8 aastat tagasi
Reply to  Noarootslane

kõrvaldati?enne?

Noarootslane
8 aastat tagasi

tv 3 rääkis asjadest otse ja ilma keerutamata…väidetavad ohvrid on 8+ aastased tüdrukud…on veel küsimusi?

juss
8 aastat tagasi

No TV3 on ikka eriline tase!

Kuglimugli
8 aastat tagasi

Ilmselt ei saagi teada, mis tegelikult juhtus ja – kas see ongi oluline, mida see enam annaks. Kuid, kõikide teiste asjaosaliste huvides – ehk ei oleks kena sellest rohkem meedia vahendusel rääkida, seda enam, kuidas eile õhtune TV3 juba küsimust käsitles. Meediat huvitab ainult sensatsioon, mis müüks.Asjaosalised aga peavad selle kõige läbi elamisega edasi elama, sellest üle saama.