Marimetsa Kapp: 400 ratturit sõidab homme taas läbi lehmalauda

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Marimetsa Kapp Kullamaa etapp

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mitmed ratturid osalevad Kullamaa rattamaratonil just pildil oleva lõigu pärast. ARHIIV

 

Homne Marimetsa Kapi etapp viib sajad ratturid Kullamaa kandi radadele, muu hulgas sõidetakse neljandat aastat läbi Liivi lehmalauda.

Korraldaja Avo Kirsipuu ütles, et mitmed osalejad uurivad enne konkreetselt: kas see on see etapp, kus rada viib läbi lauda? Mõni tuleb selle pärast sõitmagi, näiteks Venemaa esindaja ja Rootsis elav Leonid Kuzmin tuli eelmisel aastal sellepärast, ütles Kirsipuu. 

"Teist sellist etappi Eestis ei ole," ütles Kirsipuu.

Etapist võtab osa 350–400 ratturit. Lehmad suhtuvad korraldaja sõnul sportlastesse rahulikult. "Söök on ees, pole midagi. Noorloomad on uudishimulikumad," ütles Kirsipuu.

Neljandat aastat rattureile uksed avav Liivi lehmalaut kuulub OÜ-le Parmel Farm. Osaühing on otsustanud oma lüpsikarja ehk 280 lehma piima odava hinna tõttu likvideerida ehk viia kombinaati ja teistesse farmidesse. Parmel Farm jätkab mullikate ja pullidega. 

Kullamaa rattamaratoni põhisõidu stardid antakse homme kell 12.00 Kullamaal. 27 km pikkune lühem distants stardib kell 12.00 ning 49 km põhidistantsi start antakse kell 12.15.

Lastesõidud algavad kell 11.00. Lastesõitudes stardivad esmalt kõige pikemal lastedistantsil 8–10 aastased ratturid, seejärel kuni 7aastased poisid-tüdrukud ja lõpuks pisikesed tillusõidul osalejad.

Maastikurattasari Marimetsa Kapp jätkab homse Kullamaa XII rattamaratoniga oma kümnendat hooaega.
 
E-Piim Kullamaa XII rattamaratoni täpse ajakava ja info leiab siitLäänemaa maastikurataste sarja Marimetsa Kapp peakorraldaja on JK Paralepa.
 
Jaan Saviir

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
miik
7 aastat tagasi

VALGU KOOL

Uskmatu+Toomas.
8 aastat tagasi

Viimane aeg sõita ka varsti tuleb kirjutada läbi endise lauda kuna lehmi enam pole!