Kohus mõistis Guno Viiknurme julmas tapmises 15 aastaks vangi

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Guno Viiknurm

Guno Viiknurm jäi süüdi julmas tapmises ja sai karistuseks 15 aastat vangistust. ARVO TARMULA

Pärnu maakohus mõistis täna Guno Viiknurme tapmises süüdi ja määras talle 15 aasta pikkuse vanglakaristuse.

Guno Viiknurm jäi süüdi inimese tapmises piinaval ja julmal viisil. Tapmise täpset aega ei olnud enam võimalik kindlaks teha, sest surnukeha oli juba tugevasti lagunenud. Eksperdi hinnangul jäi see läinud aasta 1. ja 3. oktoobri vahele.

Süüdistuse kohaselt tungis Viiknurm oma üürikorteris Taeblas tüli käigus voodis kallale oma tuttavale M. T-le ja lõi teda kümme korda noaga rindu. Pärast tapmist lõikas Viiknurm kannatanul pea otsast ja viis metsa. Seejärel pakkis ta tapetu musta kilekotti ja riidest magamiskotti ning lohistas elutoast vannituppa.

Tapmise motiiv uurimisel ei selgunudki. Ka prokurör on süüdistuskõnes nentinud, et ei ole teada, mis tapmiseni viis. 

Kohus leidis, et Viiknurm on korteris pärast  kuritegu tegutsenud eesmärgipäraselt ja püüdnud kuriteo jälgi kõrvaldada. Tema ütlused surnukeha leidmise ja põhjuste kohta, miks ta ei teatanud kuriteost politseisse, ei ole usaldusväärsed ja neid ei saa arvestada. 

Viiknurm ütles pärast otsuse kuulutamist kohtunik Piia Jaaksoole, et saab otsusest aru, aga ei nõustu sellega.

Ringkonnaprokurör Indrek Kalda oli otsusega rahul, sest küsiski karistuseks 15 aastat vangistust. Viiknurme kaitsja Argo Küünemäe ei soovinud otsust kommenteerida.

Vangistuse kandmise alguseks loetakse 9. oktoobrit 2014, mil politsei pidas Viiknurme kahtlustatavana kinni. Viiknurmel tuleb tasuda ligi 10 500 eurot, so sundraha, kaitsja- ja ekspertiisitasu.

Kohus rahuldas ka Haapsalu linnavalitsuse tsiviilhagi ja mõistis välja Guno Viiknurmelt 474 eurot tapetu matusekulu. Psühhiaatriaekspertiiside tasu 635 eurot jääb riigi kanda.

Viiknurmele on tehtud kaks psühhiaatrilist ekspertiisi. Nende kohaselt ei ole nõrgamõistuslik ega põe vaimuhaigust või mõnd muud rasket psüühikahäiret.

KarS § 114 p 1 näeb karistusena ette 8-20aastase või eluaegse vangistuse.

Kohtuotsuse võib vaidlustada  15 päeva jooksul.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
EESTI ANONYMOUS
8 aastat tagasi

Tappis õige inimese, tegi pigem paljudele perekondadele hea teo.
Pede Margusele meeldisid väiksemad poisid kellega pidevalt haapsalu vahel ringi jalutas ja arvatavasti neid ära kasutas…

T
8 aastat tagasi

Vale karistus!
Ja see on ka muidugi ajuvaba:

“Tapmise motiiv uurimisel ei selgunudki. Ka prokurör on süüdistuskõnes nentinud, et ei ole teada, mis tapmiseni viis.”

Ehk siis ei ole teada siiski, mis inimesel peas toimus tol ajal. Ja karistus pandi umbes.

õ
8 aastat tagasi

Mis mõttes ei ole nõrgamõistuslik, arvan, et sellisel viisil inimest tappa ei saa ka kuigi terve olla. Psühiaater ise on vaimuhaige!