Sadamaafääri osaline vabaneb isiklikust varast

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Tallinki tütarfirma HTG Investi juhatuse liikmel Eno Saarel tuleb Tallinna Sadama juhtidega seotud altkäemaksuasjas kahtlustuse saamise tõttu juhatusest küll lahkuda, kuid ta töötab ettevõttes edasi, kirjutas Äripäev.

Ettevõttes on käivitatud sisejuurdlus, kuid seni ei ole Eno Saare suhtes esitatud kahtlusi võimalik olnud ei kinnitada ega ka ümber lükata. Juhataja kohalt on Saar siiski tagasi kutsutud, kuid töötab ettevõttes edasi.

Äri- ja kinnisturegistri põhjal on Saar viimastel päevadel teinud vangerdusi isikliku varaga. Eno Saarele kuulunud DDP Est OÜ osanikud on äkitselt hoopis Sander Saar ja Signe Saar. Ühe Eno Saarele kuuluva korteri ja abikaasaga kaasomanduses olevate kolme korteri ja ühe krundi juurde kinnisturaamatusse on ilmunud notari märge, et käib menetlus, kanded on muutmisel ja osa uusi võib olla sisse kandmata.

2003. aastal kinnitas Tallinna linnavalitsus Saare transpordi- ja keskkonnaameti juhatajaks. Valdkonna eest vastutav abilinnapea oli tollal Toivo Ninnas, kes praegu on HTG Investi nõukogu esimees. 2006. aastal tuli Saarel aga sellelt kohalt lahkuda, sest ta oli ametnikele maksnud kõvasti preemiat: kokku üle 1,3 miljoni krooni, mõni töötaja sai palgalisa koguni 30 000–60 000 krooni. Mõni kuu pärast seda saigi Saarest HTG Investi juhatuse liige. HTG Invest kuulub Tallink Grupp Asile, asukohaga Tallinna Sadama koosseisu kuuluvas Vanasadamas.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
tõde
8 aastat tagasi

Tõesti,tüüpiline seadusega lubatud petmine ! Kuidas saavad inimesed aastast aastasse sellist pätikampa võimule valida ? Millal lõpeb see mõtlemisviis,et kui reffe ei vali ,pääsevad võimule keskikud.Absurd !

Eesti+Vabaks
8 aastat tagasi

Reformierakonna puhul on meil niimoodi seatud et vastutab ikka valija.

Andres
8 aastat tagasi

Tüüpiline reformikas! Varastama on mees, aga vastutama töll!