RMK ehitab Läänemaale 17 kilomeetrit metsateid

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Marimetsa Kapp Matsalu etapp

Metsatee. ARHIIV

Riigimetsa Majandamise Keskuse (RMK) tellimusel ehitatakse sel aastal Läänemaa metsadesse 17 km metsateid, tööd lähevad maksma 380 000 eurot, teatas RMK.

RMK metsaparandustalituse juhataja Margus Reimanni sõnul valmib Läänemaal tänavu neli metsateed, pikim neist on Tuhaaru tee ja Turvaste tee kokku 9,7 km. Üle Eesti ehitatakse ja uuendatakse sel aastal RMK tellimusel 489 kilomeetrit metsateid, kuivendussüsteeme rekonstrueeritakse 23 800 hektaril. Sellisteks investeeringuteks ja regulaarseteks hooldustöödeks kulub 23,3 miljonit eurot.

Kõige enam tehakse metsaparandustöid tänavu Pärnumaal ja Ida-Virumaal. 2014. aastal investeeris RMK metsateede ja kuivendussüsteemide rekonstrueerimisse ja hooldamisse 23,6 miljonit eurot. Selle eest ehitati ja uuendati 267 kilomeetrit teid ja taastati kuivendussüsteeme rohkem kui 7000 hektaril. Reeglina tehakse metsaparandustöid ühel objektil kaks aastat. Valdavalt valmivad tööd septembris-oktoobris, RMK-le pakub teenust üle poolesaja ettevõtte. Kokku on tänavu valmivaid objekte üle Eesti ligi 200.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Salajõe karstiala
8 aastat tagasi

Hädasti oleks vaja Salajõe karstialale ligipääs puhastada. Käisime seda möödunud nädalavahetusel otsimas. Võta või jäta, isegi mullamutt ei leia teed kätte, kus see asuma peaks. Vaid üks suur räämas ja ligipääsmatu tihnik kõik. Teeäärne parkla ja infotahvel ei õigusta enda olemasolu, kui ligipääs pole tagatud.

Hea+valik
8 aastat tagasi

Asuvad Piirsalus Läänemaal

qw
8 aastat tagasi

Kus asuvad Tuhaaru ja Turvaste?