Selle aasta viimane rahvasprint Vasalemmas on peetud

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Vasalemma rahvaralli 2015

Väike hüpe. ERAKOGU

Laupäeval oli Vasalemma rallikrossirajal selle hooaja viimane sprindivõistlus. Ilm tegi võistlusolud keeruliseks, sest öösel oli sadanud vihma ja rada oli väga libe. Esimeseks vooruks hakkas tee küll juba kuivama, aga enne teist vooru tuli taas sabin vihma ja rada oli jälle libe.

Registreerunud oli 47 võistlejat, neist 12 läänlast, aga lõpuks oli stardijoonel 54 võistlejat ja 13 läänlast, kellest seitse sõitis ennast ka poodiumile.

Võistlus oli 4. karikasarja etapp, Lääne regiooni MV, Hepa Cup, SU ja Mosseliiga sprindi etapp. Kui mõnes sarjas oli nii mõnigi poodiumikoht juba paigas, siis mõnes teises sarjas oli kõik jälle lahtine. Seepärast olid kõik, kes soovisid lõpetada kõrgema kohaga, stardis, aga kõigil liidritel kõige paremini ei läinud.

Klassis J-16 oli stardis ka meie Jako Allika. Et rada oli päris märg, siis oli tal ärev hetk esimeses voorus, kui kruusalt väljudes olid rehvid kruusaga koos ja ta pääses napilt väljasõidust vette. Allika suutis kiiresti reageerida, tema tulemuseks jäi küll viimane, aga ikkagi tubli 4. koht.

J-18 klassis olid stardis kiirete autode vastu ka meie Andres Kruusma ja Martin Jaanus siksidega. Kui me alguses arvasime, et poistel läheb raskeks, siis lõpuks oli üllatus, et Andres Kruusma näitas stabiilselt 3. aegasid ja oli oma klassis 3.

Martin Jaanusel kõige paremini ei läinud – viimane ehk 5. koht, sest meeles on veel eelmise aasta äpardus.

2WD-S klassis olid stardis vanad rivaalid Marko Kukuškin ja Kaspar Kasari. Kukuškin ei jätnud sellel korral midagi juhuse hooleks. Ta võitis kõik kolm vooru ja sõitis ka päeva põhiaja alla 3 minuti. Lõpetuseks oli Kuku (nii on tal ka auto kapotile kirjutatud) esimene, Kasari 2. Teine läänlane Rico Rodi sai tubli 3. koha.

V60+ klassis olid stardijoonel neli võistlejat. Ka selles klassis ei jätnud Hillar Kruusma midagi juhuse hooleks ja vormistas võidu kahe esimese vooruga, kolmandas voorus ta ei startinud.

Oma esimese stardi rahvaspordis tegi Otepää veteran Heino Kikkatalo, kes oli 2. Läänemaa mees Väino Tõkke oli 3.

4WD klassis polnud alguses registreerinud ühtki võistlejat, aga lõpuks oli neid stardis kolm ja Kaido Saul kindlustas 3. koha poodiumil Hepa Cup sarjas.

SU klassis oli stardis kõige rohkem võistlejaid – 12 – ja kõik vanad rivaalid ka kohal. Viimastel Vasalemma võistlustel on poodiumi kõrgemal astmel olnud Kalle Kruusma, kelle sõit aga sel korral libedates oludes kuidagi ei klappinud. Tema oli esimene, kes jäi poodiumilt välja, seda küll ainult kahe sekundiga. Pealegi hakkasid juba esimeses voorus kimbutama tehnilised probleemid, kui teine käik ei tahtnud sees seista. Nii oli raske ühe käega sõita ja teisega juhtida.

Sellel korral oli kõigis kolmes voorus teistest kiirem Egert Jakobi, kes on olnud terve hooaja kas teine või kolmas ja vahel ka napilt neljas, aga sel korral oli ta võitmatu Raplamaa mehe Aivo Täpsi ja Tartumaa mehe Meelis Värva ees. Veel olid stardis Bruno Jakobi, kellele see oli selle aasta teine start ja saavutuseks 7. koht. Rene Puda oli 8. ja Rain Polberg 11.

Nüüd on sel aastal jäänud veel ADDINOL Lääne-Eesti rahvaralli II, mis tuleb 19. septembril Kullamaa ja Martna valla teedel. Läänemaa poistel kõrged kohad on sihikul nii J-18, SU kui ka 2WD-S klassisi. Raja joonised ja teave parimate vaatamiskohtade kohta ilmub 19. septembri Lääne Elus. Pärast seda võtame hooaja tulemused kokku, ja tulemus tõotab tulla päris hea.

Korraldajad Igaühe Terviseklubist tänavad kõiki, kes on olnud meile abiks meile. Loodame teie abile ja toetusele ka edaspidi.

Kalle Kruusma

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments