Tallinnas peeti kinni 11 Eestis ebaseaduslikult viibinud afgaani

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Tallinna Vanasadama D-terminalis peeti laupäeval kinni kaks reisijate gruppi, kokku 11 Afganistani päritolu inimest, kes viibisid Eestis ebaseaduslikult.

Kinnipeetute seas on kaheksa alaealist ja kolm täiskasvanut.

Sadamasse saabudes esitasid reisijad sadama töötajatele kuus kahtlust äratanud dokumenti, mistõttu pidasid Tallinna kordoni ametnikud kahes grupis reisinud inimesed kinni. Piirivalvurid tuvastasid, et isikud viibisid Eestis seadusliku aluseta ja esitatud dokumendid osutusid pseudodokumentideks. 

Kinnipeetud toimetati esmasteks menetlustoiminguteks PPA kinnipidamiskeskusesse. Kinnipeetute rände teekond ja eesmärgid on selgitamisel. 

 Põhja prefektuuri operatiivjuhi Raavo Järva sõnul on viimastel aastatel suurenenud ebaseaduslike sisse- ja läbirändajate surve Eesti piirile.

"Nende juhtumite tõkestamiseks ja avastamiseks rakendab politsei aktiivselt nii Schengeni kompensatsioonimeetmeid riigis sees kui ka profiilipõhist isikute ja sõidukite kontrolli Eesti väravates," rääkis Järva.

BNS

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments