Läänemaa kergejõustikuklubi kinkis Martin Teppanile pulsimõõtja

Lehte Ilves

lehte.ilves@gmail.com

Autor Kristi Märk
Martin Teppan, Endel Susi ja Ainar-Sten Junker. KRISTI MÄRK

Reedel andis Läänemaa kergejõustikuklubi treener Endel Susi Lihulas Martin Teppanile üle Lihula Maaparanduse abil soetatud pulsimõõtja, kirjutab Kristi Märk Lihula Teatajas.

Pulsimõõtjat on vaja õige koormuse doseerimisel, sest järgmisel aastal tuleb Teppanil võistlema hakata endast vanematega ja see tähendab treeningmahu tõstmist. Õige koormuse leidmiseks tehti Teppanile augusti lõpus ka laktaaditest.

Häid tulemusi näidanud spordipoisse on lubanud aidata ka Lihula tarbijate ühistu, kellega klubi allkirjastas sponsorluslepingu. Läänemaa kergejõustikuklubi on toetanud ka Lihula vald, sest klubi nimekirjas on neli Lihula valla noort sportlast, Teppani ja Ainar-Sten Junkeri kõrval veel Roland Söötmaa ja Karl Mager. Varem on klubisse kuulunud ka Rasmus Nikkel ja praegu kaitseväes olev Kert Pääbo.

Martin Teppan oli tänavu esimest korda Balti B-klassi maavõistlusel Eesti koondises, olles seal koondise 800 m jooksu esinumber ja 1500 m jooksu varuvõistleja. Teppan tegi Balti matšil uue isikliku rekordi 2.04.47.

Metsküla algkoolis Hellat Rumvolti käe all alustanud Martin Teppan harjutab praegu Läänemaa kergejõustikuklubi treeneri Endel Susi treeningplaanide järgi ja tegeleb mitme spordialaga ka Lihula gümnaasiumis.

Lihula gümnaasiumist on varemgi Endel Susil õpilasi olnud. Eriti palju, üle kümne, oli neid 1980ndate lõpus ja 1990ndate alguses. Iga laupäeval sõitsid Lihula noored Haapsallu treeningule, vahel ka nädala sees. Eriti aktiivsed olid Kristi Rannuste, Ene Siitsman, Tarmo Kaus jt. Paremaid tulemusi saavutas spordis Maia Liitmaa (neiuna Jõemaa), kes võitis Eesti täiskasvanute käimismeistrivõistlustel 13 medalit.

“Kõik need aktiivsed sportlased on ka edaspidises elus hästi hakkama saanud,” ütles treener Endel Susi.

Kristi Märk

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments