Pevkuri sõnul on politseil vihjeid Vao süütaja kohta

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Hanno Pevkur (2)

Siseminister Hanno Pevkuri (pildil) sõnul on politseil olemas vihjed Vao pagulaskeskuse süütaja kohta ning ta soovitas kurjategijal end ise üles anda.

"Täiesti arusaamatu ja jõhker tegu ilma igasuguse õigustuseta. Loodan, et see isik, kes selle tegi, annab ise end üles. Politseil on teatud vihjed olemas ja töö käib," ütles Pevkur neljapäeval valitsuse pressikonverentsil.

Tema sõnul on alustatud kriminaalmenetlust esialgu süütamise paragrahvi järgi, kuid võimalik, et see kvalifitseeritakse ümber, sest ohus olid ikka paljud inimelud.

Pevkur tänas pagulaskeskuse naabermaja elanikku, kelle kiire telefonikõne häirekeskusesse hoidis ära halvima.

Politsei ja prokuratuur alustasid neljapäeva varahommikul Vao külas toimunud varjupaigataotlejate majutuskeskuse põlengu asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust.

Kella 4.30 ajal teatati häirekeskusele, et Väike-Maarja vallas Vao külas põleb varjupaigataotlejate majutuskeskuse välissein. Päästjad kustutasid ligi kümnele ruutmeetrile levinud tule ning keegi juhtunu käigus vigastada ei saanud.

Päästjate saabudes tuli maja otseseina fassaadi alt suitsu ning inimesed olid majast välja juhatatud. Tulele pandi piir kümnekonna minutiga, kuid tulekollete otsimiseks ja kustutamiseks pidid päästjad avama maja otsaseina fassaadi. Siseruumides suitsu või tulekoldeid ei olnud. Kustutustööd lõpetati veidi enne kella kuut.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
M.
8 aastat tagasi

Teeks ettepaneku teha EKRE pooldajate ning pagulaste vahel vahetus. Saadaks need kapirassistid Süüriasse ja võtaks pagulased asemele. Esimese lennuga saadaks kõik Lääne Elu ja Delfi kommentaatorid. Õhk saaks rämpsust puhtamaks.

Konrad
8 aastat tagasi
Reply to  M.

No aga miks teisi kohe saadad? Anna eeskuju, käi seal Süürias ära, keda niiväga ise armastad. Mine kohe Raqqah linna või Türgile lähemal olevasse Alepposse ISIS- kontrollitavale linnaossa. Su sõbrad lõikavad sul nagu lambal pea maha või põletavad puuris elusalt.

M.
8 aastat tagasi
Reply to  Konrad

Miks mina sinna lähen? Mul pole mingit probleemi nende pagulastega siin Eestis koos elada. Sinusugused valge mütsiga KKK mehed tuleks vaenlasega tutvuma viia.

Mnjah
8 aastat tagasi

Alles see oli kui pagulaskeskuse nn pagulased toidu kõrbema pliidile jätsid. Veel aastaid varem suitsukoniga leegi tekitasid. Nalja saab kui ajalugu kordub, siis tundub Taavi “endise suvepäevadel õllejärgi jooksupoisi” visiit äärmiselt totter ja ebapädev.
Mitte ainult vägistamise uurimine ei ole meil prioriteet võrreldes pisikese tulekahjuga vaid ka see, et teatud üritusega viid nn pagulased keskusest minema kuigi seadusandlus antud tegevuse otseselt välistab ja keelab. Elame riigis, kus ühtedele kehtivad teised seadusesätted ja võrdsemad seaduse ees. Tsirkus ja meedia on kokku saanud.

pollar
8 aastat tagasi

Kuidas Vao vägistamisjuhtumi uurimine ka läeb?

qw
8 aastat tagasi

või tegid elanikud maja juures lõket

saan aru
8 aastat tagasi

et süüdati seestpoolt???

Kübe
8 aastat tagasi

Tyypiline. Mendid ütlevad, et teavad kes maksimast õlut varastad aga parem andku ennast ise üles. Ja annabki!…. kui kaineks saab.

kuidas
8 aastat tagasi

varvara tapjaga lood on