Lääne maavalitsuse teated

Kylaline

info@le.ee

Teemaplaneeringu „Harku–Lihula–Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramine” ning keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande avalik väljapanek ja arutelud

Lääne maavanem võttis 26.08.2015. a korraldusega nr 1-1/15/128 vastu Lääne maakonnaplaneeringu teemaplaneeringu „Harku–Lihula–Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramine”. Teemaplaneeringu eesmärk on Harku–Lihula–Sindi 330/110 kV elektriliini trassi asukoha määramine, viimaks olemasolev Harku–Lihula–Sindi 110 kV õhuliini trass vastavusse 330 kV pingeklassiga õhuliini trassi nõuetele. Olemasolev 110 kV elektriliin demonteeritakse ning asemele rajatakse uus, 330/110 kV liin, millest tulenevalt laieneb liini kaitsevöönd 50 meetrilt 80 meetrile. Lääne maakonnas kulgeb liin läbi Lääne-Nigula, Kullamaa, Martna ja Lihula valla. Lõikudes, kus elektriliin kavandati uude asukohta, valiti trassikoridori asukoht variantide võrdluse teel.

Planeeringu koostamisel tehti keskkonnamõju strateegiline hindamine (KSH). KSH aruandes on selgitatud, kirjeldatud ja hinnatud teemaplaneeringu elluviimisega kaasnevaid olulisi mõjusid loodus- ja sotsiaal-majanduslikule keskkonnale, võimalikke alternatiivseid lahendusi ning kavandatud negatiivsete mõjude leevendamise meetmeid.

Teemaplaneeringu koostamist korraldab Lääne Maavalitsus (Lahe 8, 90503 Haapsalu, kontaktisik Liis Moor, e-post liis.moor@laane.maavalitsus.ee) ja planeeringu kehtestab Lääne maavanem. Planeeritava elektriliini ehitaja on Elering AS (Kadaka tee 42, 12915 Tallinn, kontaktisik Illimar Vahtras, e-post illimar.vahtras@elering.ee). Planeeringut koostab Skepast&Puhkim AS (end. Ramboll Eesti AS) (Laki 34, 12915 Tallinn, kontaktisik Mildred Liinat, e-post Mildred.Liinat@skpk.ee). Keskkonnamõju strateegilist hindamist juhib Maves AS (Marja 4d, 10617 Tallinn, kontaktisik Karl Kupits, e-post karl@maves.ee).

Teemaplaneeringu ja keskkonnamõju strateegilise hindamise aruande (KSH) avalik väljapanek on 16. septembrist 15. oktoobrini 2015.
Avaliku väljapaneku ajal saab paberkandjal planeeringumaterjalidega tutvuda tööpäeviti:
• Lääne-Nigula vallamajas (Haapsalu mnt 6, Taebla alevik)
• Kullamaa vallamajas (Kullamaa küla)
• Martna vallamajas (Martna küla)
• Lihula vallamajas (Jaama 1, Lihula)
• Lääne maavalitsuses (Lahe 8, Haapsalu)

Elektrooniliselt on planeeringumaterjalid kättesaadavad Lääne Maavalitsuse veebilehel aadressil http://laane.maavalitsus.ee/harku-lihula-sindi ja Elering ASi veebilehel aadressil http://elering.ee/avalikustamine-3/.

Igal isikul on õigus avaliku väljapaneku kestel (16. septembrist 15. oktoobrini) esitada ettepanekuid, vastuväiteid ja küsimusi teemaplaneeringu ja KSH aruande kohta aadressil Lääne Maavalitsus, Lahe 8, 90503 Haapsalu, või e-postiga aadressil info@laane.maavalitsus.ee.

Pärast avalikku väljapanekut on avalikud arutelud:
• Lääne-Nigula vald – 9. novembril kell 17 Risti põhikoolis (Lõuna 4, Risti)
• Kullamaa vald – 10. novembril kell 17 Kullamaa Goldenbecki majas (Kullamaa küla)
• Martna vald – 11. novembril kell 17 Rõude külamajas (Rõude küla)
• Lihula vald – 12. novembril kell 17 Lihula kultuurimajas (Tallinna mnt 1a, Lihula)

Lisainfo planeeringu kohta: Lääne Maavalitsuse planeeringute projektijuhi telefonil 5305 3076 või e-posti teel liis.moor@laane.maavalitsus.ee.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments