Viigi pood pani uksed kinni

Lemmi Kann

lemmi.kann@le.ee

IMG_4511Viigi pood on alates eilsest suletud. Foto: Arhiiv

1. septembril pani Haapsalus uksed kinni Viigi pood, mis oli sealse piirkonna ainuke toidukauplus.

Poe juhata Martin Tamme sõnul on peamiseks ajendiks majanduslikud põhjused.
„Midagi pole teha – kui juba suvisel ajal on ostjaid vähe, mis siis veel muust ajast rääkida,“ ütles Tamm.

Mingit kindlat ajalist määrajat, mis hetkest poekülastajad kaduma hakkasid, ei osanud Tamm eraldi välja tuua, kuid näiteks võrreldes eelmise aasta suvega jäi ostjaid poole vähemaks. „Eks neid järkjärgult on vähemaks jäänud juba paar viimast aastat,“ ütles ta.

Tamme sõnul on poe sulgemine paratamatus, sest väike pood ei suuda suurtega hindades võistelda. „Ainult soovist poodi lahti hoida ei piisa,“ ütles ta.

Lisaks avaldasid Viigi poe pensionieas müüjad soovi lõpuks pensionile minna ja need kaks asjaolu korraga ei jätnudki muud valikut, kui poe uksed sulgeda. Sealse ümbruskonna inimeste jaoks on nüüd lähim toidupood A ja O Karja tänaval.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Nostalgia
8 aastat tagasi

Kurb. Kui linnas on tulemas nostalgiapäevad (https://nostalgiaveeb.wordpress.com/2015/09/03/tagasi-90-ndatesse-ja-haapsalu/), siis oleks ju üpris nostalgiline kui oleks ka väikepood avatud.