Rohuküla lähistel võidi näha delfiine

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

delfiin

Läänemaa vetes võidi näha pudelnina-delfiini. Foto on tehtud Floridas USAs. NASA

Rootsi purjeretkelt sihtkohta Läänemaale Rohuküla sadamasse naastes nägi jahil olnud viieliikmeline seltskond 26. augusti õhtul kella 18.30 ajal Eestis väga ebatavalist vaatepilti: jahi kõrval ilmusid nähtavale delfiinid, kes liuglesid aluse kõrval ja hüppasid veest välja.

Kui esmapilgul arvasid jahil olijad, et tegemist on hülgega, siis nüüdseks on nad veendunud, et tegemist oli siiski delfiiniga, kirjutas Postimees.

Jahi omaniku, maailma eri paigus seilanud Margus Saare kirjelduse järgi tuli ühe uimelise järel peagi jahi kõrval nähtavale ka teine ning koos ujusid nad jahi ahtrisse umbes kahe meetri kaugusel nägijatest, siis aluse külgedele ja hüppasid veidi ka veest välja. "Nende pead ja uimed olid selgelt näha ja nad olid pikliku koonuga, mitte tömbi ninaga nagu pringlid," rääkis ta.

Delfiinide kere pikkus tundus silma järgi olevat 1,5–2 meetrit. Mereimetajate eksperdi Ivar Jüssi sõnul võib selle kirjelduse põhjal üsna kindlalt väita, et tegemist oli tõepoolest delfiinidega. "Pringel ei käitu tavaliselt mitte kunagi nii, nagu seal kirjeldati – tuleks paatide juurde ja hüppaks veest välja. Delfiinidel on see hästi tavaline, et nad saadavad paate ja samas teevad ka väiksemaid või suuremaid veest välja hüppamisi," selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
4 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rum Negro
8 aastat tagasi

Aastaid tagasi,peale kolmandat päeva,sai Hobulaiult tulles nähtud mõõkvaala…

Rootsi rannikul nähti samuti delfiine | Lääne Elu
8 aastat tagasi

[…] Postimees kirjutas täna, kuidas purjetajad nägid väidetavalt delfiine viis päeva varem, 26. augustil Rohuküla sadama lähistel. Sadam asub kohast, kus Rootsis delfiine nähti, umbes 400 kilomeetri kaugusel. Rootsi ajaloomuuseumi eksperdid uurisid Rootsis filmitud videot ja pilte ning kinnitasid, et tegemist oli pudelnina-delfiinidega. […]

ju
8 aastat tagasi

need on jankide kamikadzedelfiinid siin harjutamas vene allveelaevade hävitamist

tinz
8 aastat tagasi

Bottlenose peaks eesti keeli olema laiksilmdelfiin.