Lääne maavanem moodustas tauditõrjekomisjoni

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

 

Läinud reedel moodustas Lääne maavanema kohusetäitja Kristel Jupits maakondlik tauditõrjekomisjoni, teatas Lääne maavalitsuse avalike suhete peaspetsialist Maris Saar.

Läänemaa tauditõrjekomisjon on 10liikmeline ning lisaks esimehele, Läänemaa veterinaarkeskuse juhatajale Urmas Johansonile, kuuluvad sinna teiste teemaga kokkupuutuvate maakonnas paiknevate riigiasutuste juhid.

Kui varem sai ametliku komisjoni moodustada alles esimese seakatku diagnoosiga looma leidmisel, siis seoses sigade Aafrika katku ulatusliku levimisega Eestis nii mets-kui kodusigadel on põllumajandusministeerium andnud kirjaliku soovituse moodustada maakondlik tauditõrjekomisjon sõltumata katku diagnoosi olemasolust maakonnas.

Komisjoni moodustati võimalikult kiiresti, et enne taudi puhkemist oleks tauditõrje eeskirjas ja veterinaar-ja toiduameti koostatud situatsioonplaanis taudi tõrjumiseks ettenähtud tegevused läbi mõelnud, iga komisjoni liikme, seotud ametkonna ja isiku ülesanded täpsustanud ning sõlminud vajalikud eelkokkulepped (näiteks matmispaik jms).

Seaduse järgi moodustab maavanem loomatauditõrje komisjoni veterinaar- ja toiduameti kohaliku asutuse juhi ettepanekul, mis tehti samuti 28. augustil.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments