Soomlased esitasid “Vehkleja” Oscarile

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Filmis Endel Nelise osa mängiv Märt Avandi (vasakult) ja režissöör Klaus Härö. Foto: Arvo TarmulaPeaosaline Märt Avandi ja režissöör Klaus Härö Haapsalu raudteejaamas filmivõtetel. Foto Arvo Tarmula 

Soomlased esitasid tänavu kevadel esilinastunud mängufilmi "Vehkleja", mis räägib Haapsalu vehklemiskoolkonna algusest, Oscari kandidaadiks.

Soome filmindusekspertidest koosnev Oscarinõukogu on "Vehklejat"  iseloomustanud kui klassikalist terviklikku filmi, mis leiab traagilises ajastus optimismi, inimlikkust ja ilu, kirjutab rootsikeelne YLE.  

Režissöör Klaus Härö ja stsenarist Anna Heinämaa mängufilm "Vehkleja" on lugu legendaarsest vehklemistreenerist ja Haapsalu vehklemiskoolkonnale alusepanijast Endel Nelisest. Film, mille tegevus toimub 1950. aastate Haapsalus, on küll inspireeritud Nelise elust, kuid lugu on siiski suures osas stsenaristi poolt välja mõeldud.

"Vehkleja" võtted toimusid läinud kevadel muuhulgas ka Haapsalu raudteejaamas ja vanalinna tänavatel. Peaosa mängib filmis Märt Avandi.  

Lõplikud Oscari kandidaadid kuulutatakse välja 14. jaanuaril 2016 ja preemia antakse välja 28. veebruaril. 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments